U trendu

Moda za humanost u organizaciji Medjunarodnog kluba žena (FOTO/VIDEO)

Medjunarodni klub žena organizovao je aukciju Moda za humanost na kojoj su ponuđeni odevni predmeti koje su donirale članice diplomatskog kora u Srbiji, ali i domaći dizajneri i domaći i strani modni brendovi.

Ovakav humanitarni dogadjaj izostao je prošle godine zbog pandemije, a i ove godine je odlagan, kaže predsednica Medjunarodnog kluba žena i supruga pakistanskog ambasadora Sonja Šerjar.

„Danas smo domaćini našeg prvog ovogodišnjeg dogadjaja prikupljanja sredstava. Zove se Moda za humanost. Šta se dešava? Dobili smo donacije u vidu vrhunske modne odeće od naših članica i od brojnih srpskih dizajnera, a mi ih danas prodajemo na aukciji. Sav novac koji budemo prikupili na ovom dogadjaju ići će u humanitarne svrhe“, rekla je Šerjar.

Žene diplomata su tako otvorile svoje ormare i po ceni koja je niža od prodajne, ponudile komade odeće vrhunskih dizajnera.

Na aukciji su se našla i dva vezena sarija koje je donirala supruga ambasadora Indije, predsednica kluba je donirala tuniku sa pantalonama, supruga meksičkog ambasadora je ponudila tradicionalnu bluzu u stilu Fride Kalo.

Klub se obratio i domaćim dizajnerima koji su se u velikom broju odazvali i ponudili svoje unikatne modele.

„Medjunarodni klub žena se uključio u humanitarnu akciju i mi vraćamo Srbiji. U stvari, mi smo grupa žena diplomata, ambasadora… Mi radimo bez ikakve nadoknade, bez novca, već od srca da pomognem narodu Srbije. Sve što danas kupite na događaju, kupujete za sopstveni narod, za sopstvenu zemlju. Zato, pomozite nama da mi pomognemo vama“, dodala je Šerjar.

Misija kluba ove godine je da se prikupljeni novac sa aukcije nameni najugroženijem delu stanovništva u Srbiji, dok su prethodnih godina supruge diplomata pomagale najstarijima i najmladjima.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

  //

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.