U trendu

Momirović: Izgradnja nadvoznjaka znacajna za građane

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišli su danas radove na izgradnji nadvožnjaka preko brze pruge u Batajnici, čija je vrednost, kažu, oko šest milona evra.

Ministar je naveo da je projekat izgradnje nadvožnaka iznad brze pruge Beograd-Novi Sad, koji spaja Batajnicu i naselje Šangaj veoma značajan, jer poboljšava kvalitet života građana Batajnice.

On je istakao da je pre osam meseci posetio početak radova i da nije bio uveren da će uspeti da se završi eksproprijacija zemljišta, jer je na tom mestu bio veliki broj kuća, te da su građani u tom trenutku bili nezadovoljni, jer su mislili da će se projektom razdvojiti naselje Šangaj i Batajnica.

„Građani su mislili da ćemo podeliti na dva dela Šangaj i Batajnicu, mi smo rekli da to nećemo uraditi i, kao što vidite, ispunili smo to obećanje“, kazao je Momirović novinarima u Batajnici.

On je podsetio da je u aprilu napravljen izlazak na auto-put iz Batajnice, navodeći da velike velike investicije ne zaobilaze nijedan deo zemlje ni grada.

„Pruga koja prolazi ispod tog nadvožnaka je najveći pružni projekat u Istočnoj Evropi, a biće i najbrža“, naveo je Momirović.

Na pitanje novinara kada će transport opasnih materija kroz tunele kojima saobraća BG voz biti premešten na neku drugu trasu, Momirović kaže da je njihov transport kroz Vračarski tunel potpuno bezbedan, ali da će sa puštanjem brze pruge Beograd-Novi Sad određen deo prometa biti izmešten.

„Ostaje problem sa prometom koji ide iz pravca Pančeva, a to može da se izmesti kada se završi obilaznica oko Beograda“, rekao je Momirović.

Vesić je rekao da je dužina nadvožnjaka 285 metara, a da su u toku radovi na pristupnim saobraćajnicama koje će spojiti naselje Šangaj sa Batajnicom, te da će se ta deonica „uliti“ u Batajnički put, a kasnije i u Batajnički bulevar, čime će se, kaže, rešiti saobraćajne gužve u tom delu.

„Više neće biti klasičnih pružnih prelaza koji su ranije postojali i nisu bili u potpunosti bezbedni, i omogućiće da Šangaj i Batajnica budu povezani“, rekao je Vesić.

Dodao je da je izgradnju nadvožnjaka finansirao Grad, a da su sredstva za izgradnju brze pruge izdvojena iz budžeta države, te da se rezultati vide kada se na njima, kaže,radi zajedničkim snagama.

Naveo je da su u planu radovi na proširenju Batajničkog druma, kao i izgradnja Batajničkog bulevara, te da je sada Batajnica mnogo bolje saobraćajno povezana nego ranije.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da su u planu i drugi bitni projekti za stanovnike Batajnice, kao što je odvodnjavanje, čišćenje i izgradnje drenažnih kanala i putne infrastrukture za meštane Busija i Ugrinovaca.

„U planu je rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Šangaj i izgradnja sportske sale“, rekao je Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar