U trendu

MUP: Apel motociklistima da poštuju propise, prošle godine poginulo 63 vozača dvotočkaša

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević apelovao je danas na sve vozače mopeda i motocikala da poštuju saobraćajne propise i koriste zaštitnu opremu, jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju.

„Najteže nezgode sa učešćem vozača dvotočkaša događaju se usled neprilagođene brzine i neustupanja prvenstva prolaza, a oko polovine nezgoda sa učešćem dvotočkaša izazivaju upravo vozači ovih vozila“, upozorio je Lakićević i dodao da je tokom prošle godine otkriveno oko 10.000 prekršaja koje su učinili vozači motocikala i mopeda.

Načelnik Uprave saobraćajne policije ukazao je da u ovim saobraćajnim nezgodama uglavnom stradaju osobe mlađe od 30 godina, te da su u poslednje dve godine troje poginulih bili maloletnici.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović ukazao je da je prema dosadašnjoj praksi sezone najveći rizik za dvotočkaše.

Prema njegovim rečima, 2022. godine 63 osobe koje su vozile dvotočkaše su stradale.

Na poligonu u sklopu tržnog centra „Karaburma“ danas je najavljen početak moto sezone, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Auto-moto savezom Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.