U trendu

MUP: Nema ugroženih u Vlasotincu, prati se situacija

Na delu teritorije opštine Vlasotince, gde je proglašena vanredna situacija, nema ugroženog stanovništa ni domaćinstava, saopštio je večeras MUP.

Zbog obilnijih padavina i naglog otapanja snega, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije u Vlasotincu vanredna situacija je proglašena na delu teritorije opštine Vlasotince, u mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kruševica i Sredor.

Sve snage Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti, zajedno sa ostalim nadležnim službama prate situaciju na terenu i spremno čekaju najavljene padavine, navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, na ovom području došlo je do izlivanja vode iz pojedinih bujičnih potoka, što je prouzrokovalo oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima, kao i prekida u saobraćaju.

Zbog povećanja mutnoće u koritu reke Vlasine došlo je do prekida u vodosnabdevanju stanovništva Vlasotinca i okolnih naselja pijaćom vodom, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.