U trendu

MUP Srbije: Počinje zajednička operacija s Madjarskom i Austrijom na granici sa Severnom …

Pripadnici policija Srbije, Madjarske i Austrije danas su obeležili početak zajedničke operacije u cilju sprečavanja ilegalnih migracija na granici Srbije prema Severnoj Makedoniji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da je početak operacije u prisustvu i predstavnika diplomatskog kora obeležen ceremonijom u Vranju.

Memorandum o razumevanju tri zemlje o jačanju saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija i zaštite granica 16. novembra 2022. potpisali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Madjarske Viktor Orban i kancelar Austrije Karl Nehamer.

Kako u saopštenju MUP Srbije dodaje, Uprava granične policije pristupila je „opsežnim pripremama za peracionalizaciju“ ovog dokumenta.

Kako je navedeno, sa partnerima iz Mađarske i Austrije napravljen je plan operativnih aktivnosti i dogovoreno je zajedničko angažovanje policijskih službenika tri države.

Dogovoreno je i formiranje zajedničkih patrola koje će sa specijalizovanom opremom za nadzor državne granice obezbeđivati granični pojas, navedeno je na sajtu MUP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.