U trendu

MUP uputio izvinjenje zbog dopisa školama da dostave spiskove dece koja su bile žrtve nasilja

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić uputio je danas izvinjenje građanima zbog dopisa koji su iz dve policijske uprave poslati tamošnjim školama u kojima se traži spisak „problematične i asocijalne dece“, navodeći da su dopisi motivisani dobrim namerama, ali da su nesmotreno definisani.

„Želim da se izvinim svima onima koji su se osetili uznemireno zbog ovakvog dopisa i da im poručim da nemaju obavezu da na njega odgovaraju, niti će ovakvi dopisi više stizati bilo kojoj školskoj upravi“, naveo je Brkić u saopštenju.

On je ukazao da su policijske uprave u Užicu i Kikindi samostalno i na svoju incijativu poslale taj dopis i da nikakav nalog, ni usmeni ni pisani, nije došao organizacionim jedinicama Direkcije policije da postupe na taj način.

Dodao je da su te dve policijske uprave slanjem dopisa napravile nesmotren potez, da su tražile da se dostave podaci za koje MUP nema ovlašćenja da pribavlja.

„Nikakav takav nalog nije došao od strane Ministarstva unutrašnjih poslova. Kao što ste mogli da vidite u tekstu dopisa, on je motivisan dobrim namerama i njegova pozadina je želja naših policijskih službenika da urade sve što je u njihovoj moći da se bezbednost učenika i nastavnika podigne na što viši nivo“, rekao je Brkić.

Govoreći o pojačanom prisustvu policije u blizini škola, Brkić je ukazao da od ponedeljka 3.500 policijskih službenika brine o bezbednosti učenika u 1.800 škola i najavio da će sa tim aktivnostima policija nastaviti do kraja školske godine, kao i u narednoj školskoj godini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar