U trendu

Na beogradskim pijacama duplo veći promet lubenice

BEOGRAD – Promet lubenice iz nedelje u nedelju na beogradskim pijacama konstantno raste, a u odnosu na prethodni period promet te voćke je duplo veći.

Cena po kilogramu lubenice, koja na beogradske pijace stiže iz Srema, kako saopštavaju iz Veletržnica, kreće se između 25 i 35 dinara.

Velika je potražnja i za paradajzom koji se može kupiti za 60 do 80 dinara po kilogramu, šargarepa koje se kilogram kreće između 30 i 50 dinara, jabuka čija se cena u zavisnosti od vrste kreće između 30 do 140 dinara.

I dinja je jedan od proizvoda za koju je poraslo interesovanje, a može se kupiti za 50 do 70 dinara po kilogramu, kao i kukuruz za koji je potrebno izdvojiti od 40 do 50 dinara po kilogramu.

Na pijace je stiglo i grožđe koje, i belo i crno, košta od 130 do 150 dinara po kilogramu, dok su se u manjim količinama pojavile i ribizle, a za kilogram je potrebno izdvojiti od 300 do 400 dinara.

U odnosu na prethodnu nedelju snižena je cena patlidžana za koji je sada potrebno od 40 do 50 dinara po kilogramu, praziluka koji sada po kilogramu košta od 70 do 90 dinara i kukuruza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.