U trendu

Na Dorćolu otvoren Centar za dnevni boravak beskućnika i lica kojima je potrebna pomoć

Beskućnici i lica kojima je potrebna pomoć u gradskoj opštini Stari grad, mogu dobiti topli obrok, napitak i odeću, ako im je potrebna, u Centru za dnevni boravak na Dorćolu, u Solunskoj 14, koji je otvoren pod okriljem Gradske organizacije Crvenog krsta a uz podršku Grada Beograda.

Sekretar Crvenog krsta u Starom gradu Aleksandar Pantelić izjavio je danas za televiziju Prva da je taj centar otvoren svakim radnim danom od 11.00 do 13.00 sati.

U to vreme oni kojima je pomoć potrebna mogu od dežurnih volontera da dobiju topli obrok, ali i kada mogu da se zabeleže sve njihove potrebe, „kojima se može izaći u susret“, rekao je Pantelić.

„Preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje striktno poštujemo. Ograničen je broj posetilaca u centru, a na ulazu se meri telesna temperatura, vrši se dizinfekcija ruku i daje ima se maska za lice. Ukoliko neko ima povišenu temperaturu dobija lanč paket i upućuje se u kovid ambulantu“, rekao je Pantelić.

Prema njegovim rečima, Centar za dnevni boravak ima i kupatila u kojima beskućnici i lica kojima je pomoć potrebna mogu da se okupaju, a oni kojima je potreban celodnevni smeštaj upućuju se u Prihvatilište za odrasle i stare osobe.

U okviru proširenja kapaciteta za zbrinjavanje beskućnika tokom zime Centar za dnevni boravak otvoren je i u Gradskoj opštini Vračar, a osobe kojima je pomoć potrebna se u njega upućuju preko Gradske organizacije Crvenog krsta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.