Na Horgošu se čeka oko četiri sata, na Kalebiji sat

BEOGRAD – Prema poslednjim informacijama Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja, ali podaci Uprave granične policije govore o dužim zadržavanjima na prelazima, pa tako na Horgošu putnička vozila u proseku čekaju četiri sata, dok se na Kelebiji za izlaz iz zemlje čeka do 60 minuta.

Na Bačkim Vinogradima čeka se oko 2 sata, a i na Horgošu II su čekanja često promenljiva, pa se preporučuju prelazi Đala ili Bajmok, koji rade do 19 sati, kao i Bački Breg, gde zadržavanja manja.

Iz Srbije u Hrvatsku na Batrovcima se čeka oko 120 minuta.

Međuzona sa Hrvstkom brzo se popuni, što umnogome produžava zadržavanje na ulazu u Hrvatsku pa je preporuka vozačima da koriste
alternativne prelaze.

A kako su zadržavanja promenljiva i na prelazu Šid, gde se trenutno
čeka do sat vremena, poželjno je koristiti prelaze Sot, Ljubu, Neštin ili Bačku Palanku na kojima su zadržavanja kraća.

Pojačan je saobraćaj na ulazu u zemlju iz pravca Bugarske i
Makedonije, a na Gradina i Preševo čeka se 30-60 minuta.

Na prelazima sa Crnom Gorom Gostun, Jabuka i Špiljani trenutno su zadržavanja oko sat vremena, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja.

Auto-moto savez Srbije upozorava na pojačan intenzizet saobraćanja tokom večeri, te na moguće vremenskih nepogoda praćenih većim količinama padavina, zbog čega savetuju vozačima da prilagode brzinu uslovima na putu, da drže veće odstojanje i da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona.

Tokom večeri se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i osetnim padom temperature očekuje u celoj zemlji, a meteorolozi upozoravaju i na lokalno kratkotrajne vremenske nepogode praćene obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.