Na ovom graničnom prelazu čeka se i do 7 sati

Auto-moto savez Srbije  saopštio je da je saobraćaj pojačan na autoputevima E-70 i E-75, u pravcu ka Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedonoiji i Bugarskoj, ali i prema Guči gde je u toku sabor trubača.

Na graničnom prezu Batrovci vozila se zadržavaju oko šest do sedam sati, javlja reporter RTS-a.

Prema poslednjim podacima, na prelazu Horgoš i Kelebija sa Mađarskom na izlazu i ulazu u zemlju putnička vozila čekaju oko sat vremena. Na Batrovcima na izlazu iz zemlje zadržavanja su oko četiri sata, dok se na ulazu u Srbiju čeka oko sat vremena, navodi AMSS.

Na Šidu vreme zadržavanja se brzo menja, pa se i na ovom prelazu zbog preusmeravanja vozila u cilju rasterećenja GP Batrovci, stvaraju duža zadržavanja, pa su na GP Šid zadržavanja od 120 minuta na ulazu i izlazu iz zemlje.

Pojačan je saobraćaj i na prelazima Sot i Bogojevo na izlazu iz Srbije. Sa Crnom Gorom, na izlazu iz zemlje na prelazu Gostun čeka se oko 45 min, a na prelazu Jabuka oko 60 minuta.

Pojačan je saobraćaj i na prelazu Špiljani a zadržavanja su do pola sata. Na Preševu sa Makedonijom i Gradini sa Bugarskom zadržavanja na ulazu i izlazu su promenljiva, od 30 do 60 minuta.

AMSS zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza. (Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.