U trendu

Na Savskom vencu zamenjena 34 dotrajala kontejnera

BEOGRAD – Na opštini Savski venac danas su zamenjena 34 dotrajala kontejnera u ulicama Sanje Živanović, Brzakovoj, Vladete Kovačevića i Kablarskoj.

Stari kontejneri zamenjeni su potpuno novim i funkcionalnim zapremine 1,1 kubika koji će doprineti poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno uticati na izgled prestoničkih ulica, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća“.

Navodi se da se novi kontejneri otvaraju pomoću nožne papučice čime se izbegava kontakt sa poklopcem kontejnera, što, dodaje se, znači da kontejneri nakon upotrebe ostaju zatvoreni.

U glavnom gradu trenutno postoji nešto više od 30.000 sudova za odlaganje komunalnog otpada u deset gradskih opština koje su u nadležnosti „Gradske čistoća“, navodi se i dodaje da se zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada obavlja redovno.

To preduzeće apeluje na sve građane da ulože dodatni trud kako bi kontejneri ostali očuvani i u funkciji što, dodaje se, znači da u njih ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, kao i nedovoljno ugašeni pepeo i žar što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do trajnog uništenja kontejnera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar