U trendu

Na sednica Skupštine grada u sredu i rebalans budžeta

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 28. septembar, četvrtu sednicu gradskog parlamenta, koja će biti održana u zgradi Skupštine grada na Trgu Nikola Pašića 6, s početkom u 10 časova, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Na dnevnom redu će biti rebalans budžeta za 2022. godinu, kao i Izmena Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini, te Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021. godinu.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Novi Beograd i Dopuna Odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije „Vinča”, kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljača sekundarnih sirovina na ovoj deponiji.

Na dnevnom redu su i sledeće tačke: Predlog odluke o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj miliciji i Predlog odluke o dopuni Odluke o određivanju komunalnih delatnosti, te Informacija o obezbeđenju vodosnabdevanja dela naseljenog mesta Konatice na teritoriji gradske opštine Obrenovac preko vodovodnog sistema.

Odbornici će odlučivati i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica „Beogradski park”, kao i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda i Predlog izmena i dopuna Plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd” d.o.o. Beograd i Predlog odluke o manifestacijama od značaja za Grad Beograd.

Pred odbornicima će biti i Predlog izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za područje privredne zone „Auto-put” u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu, za blok između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, Gradska opština Novi Beograd.

Izveštaj o radu za 2021. podneće Savet za zdravlje Grada Beograda, a odbornici će se izjašnjavati i o promeni Osnivačkog akta JKP „Gradska čistoća” i o davanju saglasnosti na statute jednog broja ustanova kulture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar