Na Univerzitetu u Beogradu trenutno studira 96.688 studenata

BEOGRAD – Na Univerzitetu u Beogradu trenutno studira 96.688 studenata, a ove školske godine je na osnovne studije upisano 12.954 studenta, rečeno je danas na sednici Senata Univerziteta u Beogradu.

Prema rečima prorektora Univerziteta u Beogradu Petra Bulata, to je nešto niže u odnosu na prošlu školsku godinu kada je taj broj bio 13.821, ili školsku 2016/2017. godine, kada je na osnovne studije upisano 14.411 studenata.

Ako posmatramo period u poslednjih 12 godina, naveo je da je primetan pad u broju upisanih studenata na osnovne studije.

„Kada je reč o studijama drugog stepena, odnosno master akademskim studijama, tu nemamo pad broja upisanih studenata, ali imamo pad broja prijavljenih kandidata u odnosu na planirane“, rekao je Bulat.

Precizirao je da je ove školske godine na te studije upisano 3.475 budžetskih studenata i da je ostalo još slobodnih budžetskih mesta.

Govoreći o doktorskim studijama, rekao je da ove školske godine upisano 986 kandidata, što je manje od planiranih 1.900, ali više u odnosu na prethodne dve školske godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.