U trendu

Na Vračaru u planu zgrada sa 24 stana i podzemnom garažom

BEOGRAD – Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za arhitektonsko-urbanističku razradu objekta na katastarskoj parceli br. 5075 KO Vračar, u Ulici Mišarskoj broj 3.

Investitor projekta je beogradska firma Capital Developments doo, a obrađivač projekta PC Art doo Beograd. Projektant idejnog rešenja je Falkon group doo Beograd.

Zgrada sa šest spratova i povučenom etažom biće građena na parceli površine 1.034 m2 i imaće bruto površinu od 6.969,06 m2. Na parceli se već nalaze dve zgrade za kolektivno stanovanje, koje će biti uklonjene.

Predviđen je jedan lokal i ukupno 24 stambene jedinice, od kojih će one u prizemlju, orijentisane prema dvorištu, imati i bašte.

Zgrada će imati putnički lift i podzemnu garažu na dva nivoa, sa ukupno 48 garažnih mesta, od čega su tri garažna mesta planirana za osobe sa invaliditetom. Parkiranje u garaži biće rešeno uz pomoć mehanizama za parkiranje.

Pristup u stambeni deo objekta i u garažu planiran je iz Mišarske ulice.

Projektom je predviđena i mogućnost priključenja zgrade na sistem daljinskog grejanja vode.

Objekat je projektovan u duhu moderne arhitekture, a osnovni elementi su kamen, bojena bravarija i staklo. Zgrada će, kako je predviđeno projektom, imati ravan, grejani krov.

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ul. 27. marta br. 43-45 (sala 2 u suterenu) od 19. do 26. maja 2021. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, Ulica 27. marta br. 43-45, najkasnije do 26. maja 2021. godine.

Oglas javne prezentacije može je dostupan na linku www.beograd.rs/lat/gradski-oglasi-konkursi-i-tenderi/1782936-javna-prezentacija-urbanistickog-projekta-za-arhitektonsko-urbanisticku-razradu-objekata-na-kp-5075-ko-vracar-misarska-3/

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.