U trendu

Na Zlatiboru je otvorena nova školska multifunkcionalna fiskulturna sala

Opština Čajetina objavila je danas da je u Osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ na Zlatiboru otvorena multifunkcionalna fiskulturna sala koja zauzima prostor na tri nivoa, ukupne površine 1.750 metara kvadratnih, a u koju je uloženo 1,7 miliona evra.

U fiskulturnu salu Ministarstvo prosvete Srbije uložilo je 760.000 evra, Opština Čajetina 730.000, a Fondacija „Aćimović“ dodatnih 250.000 evra, precizirano je u saopštenju.

Površinu od 1.000 metara kvadratnih čini multifunkcionalni sportski teren za kolektivne sportove, prostor od 500 metara kvadratnih je sala za gimnastiku i prostor za školske svečanosti, a u suterenu objekta, na prostoru površine od 250 metara kvadratnih, nalazi se bazen izgrađen donacijom Fondacije „Aćimović“.

„Komfor i ambijent u školi na Zlatiboru će sada biti potpuno drugačiji, kao retko gde čak i u gradskim sredinama. Da imate sve sadržaje – od adekvatnih kabineta do fiskulturne sale i bazena, čime smo pokazali da je ovo ulaganje u budućnost i da to zaslužuje poštovanje“, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Dodao je da lokalna samouprava planira da sa Ministarstvom prosvete naredne godine počne izgradnju još jedne škole na Zlatiboru, jer su to uslovili razvoj opštine i povećanje broja porodica sa decom.

Direktorka škole Milka Vasiljević je naglasila da su učenici dobili svoju fiskulturnu salu koja više podseća na neku sportsku dvoranu.

„Do sada su učenici sportske aktivnosti izvodili u jednoj učionici od 60 kvadrata ili su se igrali napolju, na snegu i po kiši. Sada imamo prostor za kolektivne sportove, kao i manju salu za gimnastiku, karate ili folklor. Jedna manja sala u suterenu je predviđena za školske priredbe ili za održavanje roditeljskih sastanaka“, rekla je Vasiljević.

Kako je navedeno, „ovo je još jedan objekat čijom izgradnjom Opština Čajetina pokazuje da brine o mladim naraštajima, onako kako je to pokazala kada je nedavno manastiru Hilandar dodelila zemljište za izgradnju budućeg obrazovno-duhovnog centra na Zlatiboru“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar