U trendu

Načelnik Školske uprave Beograda: Nema neopravdanih izostanaka u OŠ Vladislav Ribnikar

Načelnik školske uprave Beograda Dragan Filipović izjavio je danas da je doneta odluka da ove nedelje počne redovna nastava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, tako što je „osluškivan stav dece i roditelja“.

Filipović je za televiziju Prva rekao da „nema neopravdanih izostanaka“ ako neko dete ne dolazi na nastavu, ili je odustalo, kao i da se o daljem održavanju nastave svakog petka razgovara na pedagoškom kolegijumu u toj školi.

„Oni daju preporuku šta raditi sledeće nedelje, to ćemo raditi do kraja školske godine. U toku te nedelje moramo da pratimo raspoloženje dece. Nema strogog pravila, ako je dete krenulo da dolazi, da mora da dolazi svaki dan“, rekao je Filipović.

Na pitanje da li će biti suspendovani pedagog i psiholog škole u kojoj je učenik sedmog razreda ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a šestoro ranio, Filipović je odgovorio da „u ovom momentu nema tela koje može da suspenduje pedagoga i psihologa“.

Prema njegovim rečima, pedagoga i psihologa može da suspenduje direktor škole, a o smeni direktora odlučuje ministar prosvete.

Predsednik Saveta roditelja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ Igor Đorđević je rekao da se u ovom trenutku ne zna šta je ispunjeno a šta ne od njihovih zahteva, zato što je odložena sednica na kojoj je trebalo da prisustvuju i predstavnici institucija na zahtev dela roditelja nastradale dece.

Savet roditelja nakon masovnog ubistva u školi usvojio je sedam zahteva, a među njima, zatražena je rekonstrukcija tog događaja, obnova škole, i odgovor na pitanje šta će biti sa detetom koje je počinilo taj zločin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.