U trendu

Nagrada Dušan Bogavac uručena Jeleni Zorić, Aleksandru Cvrkotiću i redakciji lista Danas

Novinarska nagrada „Dušan Bogavac“, koja se dodeljuje za etiku i hrabrost, uručena je danas novinarki televizije N1 Jeleni Zorić, snimatelju N1 televizije Aleksandru Cvrkotiću i redakciji lista Danas.

„Jelena Zorić je svojim hrabrim i etičkim angažmanom, tokom 2020. godine, naročito za vreme gradjanskih protesta početkom jula, potvrdila atribute časnog i profesionalnog žurnalizma, kao i snimatelj Aleksandar Cvrkotić“, a redakcija Danasa, je nagradu zaslužila „svojom uredjivačkom politikom i sadržajima, kojima pokazuje standarde etičkog i hrabrog novinarstva“, navedeno je u objašnjenju nagrade.

Novinarka Jelena Zorić rekla je da je ta nagrada pripada celom timu N1 televizije i nagradu posvetila svim studentima žurnalistike, kao i budućim novinarima.

Ona je zahvalila direktoru N1 Jugoslavu Ćosiću i generalnoj i izvršnoj direktorki United Media Aleksandri Subotić za podršku u radu.

Urednik lista Danas Dragoljub Petrović na uručenje nagrade došao je sa najmladjim novinarima iz te redakcije Milošem Miljkovićem i Aleksandrom Popovićem, jer su, kako je rekao „oni budućnost novinarstva“.

Svečanost se završila pozdravom sestre Dušana Bogavca – Branke Bogavac, preko video bima, u kojem je pozdravila dobitnike nagrade.

Uručenje nagrade počelo je minutom ćutanja za preminulog direktora lista Danas Dušana Mitrovića i urednika i jednog od osnivača lista Grujicu Spasovića.

Nagrada „Dušan Bogavac“ dodeljuje se od 1991. godine, u znak podrške hrabrom i etičkom novinarstvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.