U trendu

Nagrada za novinara Bete Živka Perišića

Novinarske nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) dobili su dopisnik agencije Beta iz Gornjeg Milanovca Živko Perišić i novinari Radojka Nikolić i Dušan Davidović, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

Perišić je dugo vremena bio jedini izveštač iz Rudničko-takovskog kraja za beogradske medije. Dopisnik je Radio Beograda 25 godina i agencije Beta od njenog osnivanja za koju i danas, kao penzioner radi.

Pisao je i za Politiku, a bio je dopisnik i dnevnog lista Blic i novinske agencije Tanjug, u kojoj je devedesetih godina dobio otkaz zbog nepristajanja na ponižavanje novinarske profesije. Javnost je svakodnevno obaveštavao o interesantnim dogadjajima i ličnostima u ovom kraju Srbije, otkrivajući i brojne zloupotrebe nosilaca javnih funkcija, piše u saopštenju.

Radojka Nikolić se novinarstvom bavi duže od 40 godina, kao novinar, komentator i urednik ekonomske rubrike u listu „Politika“, urednik ekonomskih tema u nedeljniku NIN, a poslednjih godina vodi izdavačku kuću NIRA PRESS koja izdaje magazin Biznis i Ekonometar.

Dušan Davidović iz Kotora je višedecenijski novinar Pobjede i Radio-televizije Crne Gore. Nagrada mu se dodeljuje za izuzetan doprinos slobodi informisanja i jačanju značaja novinarske profesije.

Odluku o dobtnicima nagrada doneo je žiri u sastavu Miodrag Tripković (predsednik žirija), Petar Jeremić i Batić Bačević.

Nagrada za životno delo dodeljuje se za ukupan rad u novinarstvu i sastoji se od diplome i zlatnog prstena.

Nagrade će biti dodeljena na Dan SNSCG-a u četvrtak, 29. oktobra u 13 časova u Pres centru UNS-a u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar