U trendu

Nagrađeni radovi mladih na temu borbe protiv korupcije

BEOGRAD – Radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji su pobedili na takmičenju „Mladi za društvo bez korupcije“ izloženi su u Domu omladine, a prvo mesto u kategoriji crteža osvojila je Ivana Jacimović iz OŠ „Sonja Marinković“ iz Zemuna, dok je prvo mesto u kategoriji video radova zauzela Ružica Ristivojević iz Škole primenjenih umetnosti iz Šapca.

Takmičenje je raspisala ambasada SAD u Srbiji, a cilj je podizanje svesti među mladima za stvaranje boljeg društva bez imalo tolerancije prema korupciji.

U svojim radovima mladi su prikazali kako doživljavaju korupciju, kako ona utiče na njih i kako vide borbu protiv korupcije.

Na takmičenju je učestvovalo 72 učenika iz Beograda, Knića, Kule, Varvarina, Jajinaca, Kikinde, Ivanjice, Zemuna, Batajnice, Vranja, Lipljana, Sombora i Šapca.

Izložba je počela juče u 13 sati, trajaće do večeras u 20 u holu ispred Velike sale Doma omladine.

U kategoriji crteža nagrađeni su i Maja Racić iz OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici koja je zauzela drugo mesto i Aleksa Aleksov iz OŠ „Jovan Cvijić“ iz Beograda koji je osvojio treće mesto.

Drugo mesto među video radovima osvojio je Nikola Magdenovski iz Srednje ekonomske škole u Somboru.

Projekat finansira ambasada SAD, ministarstvo pravde SAD, Kancelarija za međunarodni razvoj, pomoć i obuku u pravosuđu i Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i za sprovođenje zakona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar