U trendu

Najmladji ribolovac iz Niša ima samo pet godina (VIDEO/FOTO)

Stefan Tokić iz Niša ima samo pet godina, ali već godinu dana odlazi u ribolov sa ocem Goranom i uz njegovu pomoć peca klenove, deverike, žutooke, grgeče, a nedavno je upecao i svoju prvu štuku.

„Koju si pre neki dan veliku upecao?“
„Veliku mrenu.“
„Mrenu si upecao?“
„Da. Juče samo upecao dve.“
„Jesi li pecao na živi mamac ili na varalicu?“
„Na varalicu.“
„Šta si pecao tamo, na Zaovinskom jezeru? Mnogo, mnogo grgeča, jel’ da?! Kako su se borili?“
„Jako.“

Najmladji ribolovac u Nišu i njegov otac Goran mogu se pohvaliti da su u proteklih godinu dana pecali na skoro svim jezerima i rekama u niškom kraju, ali i na mnogim rekama i jezerima u Srbiji.

Osim riba , Stefan obožava i gmizavce, posebno, zmije.

„Onda kada smo išli u Radikinu Baru, tata je jurio guštera i šta se desilo?“
„Ogroman poskok.“
„Šta je radio?“
„Bio je tamo, videlo mu se samo telo.“
„Jel’ se sunčao?“
„Mislim da nije, jer je bio u hladovini, pa se verovatno nije sunčao.“

Stefan boravi u prirodi od kada je prohodao, pa se tako i sam odlučio za pecanje.

„Negde aprila meseca, kada je počela ova nesrećna pandemija, tada je rekao : ‘Tata, hoću sutra sa tobom na pecanje’. Pre toga ga nisam terao, ni branio da ide sa mnom, ali nije pokazao želju“, kaže Goran.

Otac i sin su na reci i u prirodi otprilike svakog drugog dana, a vrlo često im se pridruži i majka Milica, iako ne peca.

„S obzirom na današnji način života i to da je sve nekako ubrzano i da roditelji prosto nemaju vremena da se posvete toliko deci i da je jednostavno lakše detetu dati telefon ili pustiti crtani film, mi se trudimo da što više vremena provedemo u prirodi zajedno i da sve svoje obaveze smanjimo na minimum da bismo imali više vremena za dete i za nas dvoje. Jednostavno, tako se održava neki kontakt i bliskost u porodici, što je vrlo bitno za današnje vreme“, objašnjava Milica.

Tokići kažu da njihovi prijatelji i kolege s posla takodje dosta vremena sa decom provode u prirodi tako da ih ne gledaju kao čudake, već kao nekoga ko vodi zdrav način života.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.