U trendu

Najtopliji dan vrelog talasa, na snazi crveni meteo-alarm

U Srbiji će danas biti najtopliji dan u vrelom talasu. Najniža temperatura od 17 do 24, a najviša u većini krajeva od 36 na severozapadu do 42 stepena na jugoistoku Srbije. Na snazi crveni meteo-alarm.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo sa temperaturom od 36 na severozapadu do 42 stepena na jugoistoku Srbije.

Najtopliji dan vrelog talasa, na snazi crveni meteo-alarm
Na snazi je crveni meteo-alarm. To znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Treba pratiti i savete lekara i nadležnih državnih službi.

Posle podne, uveče i tokom noći na severu Srbije, uz izolovani razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima i na severu jak, kratkotrajno i olujni južni i jugozapadni, a krajem dana i tokom noći u Vojvodini u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 17 do 24, a najviša u većini krajeva od 36 na severozapadu do 42 stepena na jugoistoku Srbije.

U Beogradu sunčano, a kakvo-takvo osveženje donosiće umeren južni vetar. Najviša temperatura 38 stepeni.

(RTS)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar