U trendu

Najveće posledice jučerašnjeg nevremena u Banatu i Beogradu

Najveće posledice nevremena su na teritoriji grada Beograda i u Banatu, ali nije bilo mnogo intervencija niti dramatičnih situacija, rekao je danas pomoćnik načelnika Sektora MUP za vanredne situacije Bojan Tomić.

„Što se tiče intervencija, nije ih bio veliki broj. Najviše je bilo u urbanim delovima u Beogradu i Pančevu. Intervencije su uglavnom bile tehničke – crpljenje vode, uklanjanje drveća sa kolovoza“, rekao je on za RTS.

Tomić je istakao da je najdramatičnija situacija bila u Beogradu kod Autokomande, na autoputu Beograd – Niš, kada je jedno vozilo ostalo zaglavljeno u vodi i kada je obavljeno spasavanje tri osobe.

„Ovakav vid poplava vrlo brzo dolazi i može da izazove posledice, ali se i brzo povlači po prestanku padavina. Srećom nismo imali mnogo nekih dramatičnih situacija“, kazao je on.

Govoreći o šteti koja je naneta poljoprivrednim kulturama, Tomić je rekao da se nezvanično može reći da je najveća šteta bila na malinjacima u Zapadnoj Srbiji, kao i da su opštinske komisije za procenu štetu na terenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.