Nakon ledenog vikenda, neverovatan vremenski preokret u Srbiji

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do ponedeljka će se zadržati umereno do potpuno oblačno i hladno, u nedelju sa snegom, a početkom sledeće sedmice uglavnom suvo. Ujutro umeren i jak mraz, a dnevna temperatura ispod nule.

Od utorka suvo, uz porast temperature

“Od utorka nam sledi promena vremena, utorak – hladno i mraz, ali će danju temperatura prelaziti 0 stepeni, pa će od 20. januara biti brzi porast temperature. Tako će maksimalne vrednosti temperature do kraja nedelje iznositi 10 stepeni”, rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

U sredu i četvrtak biće suvo i uglavnom sunčano, a u petak i za vikend kišovito i vetrovito, ali i dalje relativno toplo za januar, uz umeren do jak jugoistočni vetar i “toplu“ varijantu košave. Za ovakvo vreme biće odgovoran snažan i prostran ciklon iznad severozapada Evrope, a ujedno i sekundarni ciklon iznad severnog Jadrana i Italije. Upravo će snažno južno strujanje usloviti priliv veoma tople vazdušne mase sa juga i sa Mediterana, a veoma izražen gradijent pritiska usloviće vetrovito vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.