U trendu

Nasilnik napao doktorku u bolnici i urlao na majku „Naš sveštenik ti je zabranio da se lečiš!“

Nasilnik, četrdesetdvogodišnji A. P, koji je prekjuče tokom posete majci u koronarnoj jedinici Kliničko-bolničkog centra „Bežanijska kosa“ napao lekarku uhapšen je po nalogu Trećeg tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje, piše „Politika“.

Njemu je dežurni tužilac odredio zadržavanje od 48 sati, nakon čega će se naći na saslušanju u tužilaštvu. Povređena doktorka juče nije došla na posao, a medicinsko osoblje koje je prisustvovalo nemiloj sceni još je u šoku.

Napad se dogodio prekjuče u popodnevnim satima kada je A. P. došao da poseti majku koja se tu leči posle srčanog udara i zahtevao od doktorke da joj izvadi braunilu iz ruke. Kada je ona to odbila, posetilac je postao nasilan, povukao je doktorku za kosu, potom je oborio na pod i vukao.

– Nisu tačne informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je taj čovek bio nezadovoljan zbog lečenja majke koja se u bolnici nalazi zbog infarkta. On je došao sa zahtevom da ona prekine lečenje, čak je imao i raspravu sa majkom tokom koje joj je rekao ‘Naš sveštenik ti je zabranio da se lečiš!’ Mislimo da nisu tačne priče da se to dogodilo zbog toga što su oni navodno pripadnici Jehovinih svedoka, jer, i ranije su se ovde lečili pripadnici te sekte ali nikada nisu odbijali lečenje, već samo nisu želeli da dobiju tuđu krv infuzijom – objašnjavaju lekari u KBC „Bežanijska kosa“.

Čim je ušao u bolnicu, sada uhapšeni čovek, je od doktorke zahtevao da više ne leči njegovu majku, a kada ona nije htela da joj izvadi braunilu iz ruke – on joj se fizički suprotstavio.

– Reč je o veoma krupnom čoveku, a kako je lekarka sitnije građe i mršava, bilo mu je lako da je zgrabi za kosu i vuče po podu. Bukvalno joj je počupao kosu sa glave. Osuđujemo ovakvo nasilje i zadovoljni smo brzom intervencijom policije. Iako je činjenica da s vremena na vreme beležimo napade na zdravstvene radnike, ovako rupan incident nikada kod nas nije zabeležen – dodaju za „Politiku“ u KBC „Bežanijska kosa“

Zbog učestalih incidenata, Lekarska komora Srbije je više puta tražila da lekari dobiju status službenog lica. To ne znači da bi medicinari trebalo da nose oružje da bi bili zaštićeni, već da se nasilje nad njima kažnjava kao u slučajevima napada na advokate ili sudije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.