U trendu

Naslovna strana petak, 15. mart 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o godišnjem izveštaju američkog Stejt departmenta, u kojem se, izmedju ostalog, kritikuje stanje ljudskih prava na Kosovu, zatim o ostavci predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, protiv koga se vodi istraga zbog seksualnog uznemiravanja, kao i o drugim temama.

ALO  –  „Karadžić na slobodi za pet dana?!“, za list kaže direktor Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Republike Srpske Milorad Kojić.

BLIC  –  „Prva pobeda, Jutka podneo ostavku sa pečatom“, o ostavci predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke osumnjičenog za seksualno uznemiravanje. „Uhapšen i osudjen napadač na Kseniju“, o hapšenju čoveka koji je napao aktivistkinju Inicijative Ne davimo Beograd Kseniju Radovanović.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Pompeo: Srbi su mete na Kosovu“, o godišnjem izveštaju Stejt departmenta o ljudskim pravima. „Rupe u scenariju za ‘Kralja Petra'“, o kritikama na račun televizijske serije glumca Lazara Ristovskog.

DANAS –  Glumac Branislav Trifunović u intervjuu za list kaže „Samo da sujete ne unište protest“. „Gradjani stali u odbranu drveća na Kalemegdanu“, o reakcijama na seču drveća zbog izgradnje gondole u Beogradu. „Pink pravi emisiju za kontru Utisku nedelje“, list piše da će druge televizije reagovati na povratak emisije koju vodi Olja Bećković.

INFORMER  –  „Mekalister: Putin i Tramb treba da se uključe u pregovore oko Kosova“, list piše da je izvestilac Evropske unije za Srbiju Dejvid Mekalister pozvao Rusiju i Ameriku u pomoć.

KURIR  –  „Tramp priznao da na Kosovu muče Srbe“, o izveštaju Stejt departmenta.

POLITIKA  –  „Kosovo – čedo koje je razočaralo svog tvorca“, o izveštaju Stejt departmenta o ljudskim pravima na Kosovu. „Uslovna kazna od osam meseci napadaču na Kseniju Radovanović“, o aktivistkinji Inicijative Ne davimo Beograd koja je napadnuta 8. marta na dodeli nagrade BeFem za doprinos feminizmu za 2018. godinu. Advokat Rajko Danilović za list kaže „Kosovo je prva i poslednja stanica Srbije na putu ka EU“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.