U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 13. decembar 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o mogućem raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, o navodnom planu britanskih obaveštajaca da na Kosovu stvore novu srpsku stranku kao i o najčešćim žalbama koje gradjani upućuju ombudsmanu.

ALO – Pod naslovom „Pajacu, izadji mi na duel“ list donosi odgovor direktorke Studija B novinaru Ivanu Ivanoviću.

BLIC – U tekstu „Na 14 lokacija 56 kamera će loviti bahate vozače“ list piše o novom načinu računanja prosečne brzine na Koridoru 10.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „London na Kosovu i Metohiji pravi svoju srpsku listu“ list piše o navodnom planu britanskih obaveštajaca da stvore novu stranku kosovskih Srba koja bi predstavljala pandan Srpskoj listi. U tekstu „U knjizi abortus, a rodila blizance“ list piše o aferi ‘nestale bebe’. „Smirićemo se kada saznamo imena ubica“, kažu roditelji šestorice srpskih mladića koji su 14. decembra 1998. godine ubijeni u pećkom kafiću „Panda“.

DANAS – „Odborima SNS naredjeno da budu pripravni“, tekst o mogućem raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Pod naslovom „Slučaj ‘Barbara’ vodi ka većoj masovnosti protesta“ list piše o efektima koje na gradjane može proizvesti način na koji su mediji bliski vlasti izveštavali o prošlonedeljnom gradjanskom protestu u Beogradu. „Gradjani se žale zbog izvršitelja i sudskih presuda“, kaže za list ombudsman Zoran Pašalić.

INFORMER – List najavljuje tekst pod naslovom „Kako Zapad koristi Prištinu“. „Muž i žena krali kupus, pali ubunar i udavili se“, o smrti supružnika kod Trstenika.

KURIR – Pod naslovom „Putevi droge“ list piše o tome kako navodono u Srbiju stižu kokain, heroin i ekstazi. „Uhapšen inspektor koji je radio na ubistvu pevačice“, tekst u kojem list navodi da je policajac pritvoren zbog „mućki i zlouoptreba“. „Vučić poručio opoziciji: Možemo na izbore, motkom nećete na vlast“, list piše o poruci predsednika Srbije Aleksandra Vučića opoziciji.

POLITIKA – „Ko su teroristi koje traži sud za OVK u Hagu“, tekst o šest bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova koji u januaru naredne godine treba da se odazovu pozivu suda u Hagu zbog sumnje da su učestvovali u zločinima na Kosovu 1998. i 1999. godine. Pod naslovom „Bivši najbolji policajac uhapšen zbog zataškavanja nasilja“ list piše o hapšenju zamenika načelnika Trećeg odeljenja Policijske uprave Beograd.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Na Kosovo stigao čudotvorni krst iz Rusije“ list piše o krstu koji su Rusi darovali Kosovu i Metohiji. Pod naslovom „Šef policije davao vodjama mafije adrese za likvidacije“ list piše da je zamenik načelnika odeljenja za krvne i sekuslane delikte Policijske uprave Beograd, koji je uhapšen zbog sumnje da je odavao povreljive podatke o gradjanima i uticao da se obustavi potraga za osumnjičenim za nasilje u porodici, bio je glavna krtica u policiji kriminalne grupe Luke Bojovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.