U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 16. mart 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pišu o odluci Skupštine Kosova da imovinu Srbije i Jugoslavije proglasi svojom, o sastanku balkanske šestorke premijera u Sarajevu, i o kandidatima na predsedničkim izborima u Srbiji.

ALO – Za list govori savetnik predsednika Kosova Azem Vlasi „Da Milošević nije ukinuo autonomiju, Kosovo bi danas bilo u Srbiji“.

BLIC – „Sin bivšeg šefa policije raketirao Spilberga“, list piše o mladiću uhapšenom jer je iznudjivao bitkoine od dve produkcijske kuće, preteći emitovanjem filma pre zvanične svetske premijere. „Kampanju ću voditi iz tatinog lokala“, govori predsednički kandidat Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli). Pod naslovom „Ni u kafani ne smeju da sviraju ‘Pada vlada'“, list objavljuje odgovore predsednika Pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića, na pitanja gradjana. „Han i Vučić dogovaraju autoput Niš – Priština“, o sastanku premijera s Balkana u Sarajevu.

VEČERNJE NOVOSTI – „Priština otela svu imovinu Srbije“ – o odluci Skupštine Kosova. „Zbog Todorića strahuje 11.000 radnika u Srbiji“, list piše da se problemi „Agrokora“ mogu preliti u Srbiju, gde ta kompanija ima osam firmi. List piše „Burad iz hangara u Vinči bila na livadi“ o tome da su radnici JP „Nuklearni objekti Srbije“ prijavili nadležnima neobičan slučaj, dok direktor tog preduzeća tvrdi da se u njima ne nalazi radioaktivni materijal, već čaj.

DANAS – „Nakon subvencija na poslu ostane tek svaki 20. radnik“, list piše da država ove godine izdvaja 2,8 milijardi dinara subvencija za zapošljavanje novih radnika, ali da su sindikalci skeptični. „Srbija 74. po vladavini prava“ medju 113 zemalja na listi Svetskog projekta pravde. U delu „izborna groznica“ list piše da bi izlaznost mogla da bude do 55 odsto.

INFORMER – Pod naslovom „Putin sprema Srbe za desant na Kosovo“ list piše da je predsednik Kosova Hašim Tači u pismu koje je poslao čelnicima NATO naveo da Rusi obučavaju srpske padobrance i specijalce za napad na Prištinu.

KURIR – List piše o kriminalu u Srbiji, pod naslovom „Kako je stvoren Zemunski klan“.

POLITIKA – „EK: Srbija nije povećala izvoz čelika u EU“, izveštaj Evropske komisije. Pod naslovom „Han: Podržavam Vučićevu ideju o carinskoj uniji“, intervju sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom. „Neprihvatljivo otimanje imovine Srbije na Kosovu i Metohiji“, o odluci Skupštine Kosova da imovinu Srbije i Jugoslavije proglasi svojom.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Uhapsite Soroša. On ruši Vučića i vlade na Balkanu“ list piše da šest senatora zahteva od predsednika SAD Donalda Trampa da istraži kako je Hilari Klinton, novcem USAID preko tajkuna organizovala revolucije i silom rušila nepodobne vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar