U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 20. april 217. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, o protestima „Protiv diktature“, novom premijeru Srbije, kao i o sve učestalijem nasilju medju decom.

ALO  –  U „Toma traži Titov kabinet“ list navodi da odlazeći predsednik Srbije Tomislava Nikolić želi da po isteku mandata 31. maja dobije kancelariju koju je koristio Josip Brozu u nekadašnjem SIV-u.

BLIC  –  Povodom učestalog maloletničkog nasilja list odnosi tekst pod naslovom „Deca nikad nisu bila agresivnija – zašto“. O novom pretendentu na ulazak u Vladi Srbije: „Zukorlić želi u Vladu Srbije“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O sve češćim incidentima na Kosovu „Nema mosta u Mitrovici dok napadaju Srbe“. Završeni konkursi za čelne ljude 19 javnih preduzeća, a „Za direktora Pošte čak 26 kandidata“.

DANAS  –  O dešavanjima tokom protesta „Protiv diktature“ list piše u „Šešelj ‘rasterivao’ demonstrante u Beogradu“. Majke koje su izgubile starateljstvo nad decom uzdaju se u premijera Srbije: „Majke traže pomoć od premijera Vučića“. Razgovor s bivšm liderom i poslanikom Demokratske stranke Bojanom Pajtićem list donosi pod naslovom „Opozicija u Skupštini daje režimu legitimitet“.

INFOREMER  –  Pod naslovima „CIA hoće Zoranu ili Dušana Vujovića“ i „Ruski favoriti su Dačić i Selaković“ list navodi da je aktuelni premijer Aleksandar Vučić pod pritiskom sa svih strana i da će odluku o tome kome će poveriti mandat za satav nove vlade doneti u drugoj polovini maja.

KURIR  –  O poslednjim danima u Srbiji nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića list piše pod naslovom „Miloševićevi poslednji dani u Srbiji“. O dešavanjima tokom 17. po redu protesta „Protiv diktature“ u Beogradu list piše u „Demonstranti opkolili Šešlja; On krenuo kolima na njih“.

POLITIKA  –  O problemima s rodom voća u Srbiji list piše u „Mraz uništio trešnje, stradali i malinjaci“. Pojačana saobraćajna kontrola našla „Za dva dana više od 5.000 prekršaja u saobraćaju“. O novinama u obrazovnim planovima i programima „Seksualno obrazovanje na popravnom ispitu“.

SRPSKI TELEGRAF  –  U „Spisak DB za ubistva“ list piše da su likvidacije Državne bezbednosti počele 1992. godine ubistvom Aleksandra Kneževića poznatijeg kao Knele u beogradskom hotelu Hajat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.