U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 26. januar 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o navodnoj nameri bošnjačkog rukovodstva BiH da obnovi tužbu za genocid protiv Srbije, o odluci Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ da podrži kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije, i o hapšenju brata državnog sekretara Aleksandra Jablanovića zbog trgovine narkoticima.

ALO  –  Pod naslovom „Srpski političari kuriri albanske narko-mafije“ list piše o hapšenju Marka Jablanovića, brata Aleksandra Jablanovića, državnog sekretara Ministarstva za rad. Marko Jablanović je osumnjičen da je službenim automobilom Vlade Srbije prenosio narkotike.

BLIC  –  Pod naslovom „Brat državnog sekretara diluje heroin i marihuanu“, o hapšenju Marka Jablanovića, zbog sumnje da je u službenom vozilu Vlade Srbije prenosio narkotike. Vulin: Naredio sam istragu o upotrebi vozila Vlade Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Bošnjaci opet tuže Srbiju za genocid“ list piše da Sarajevo planira da obnovi tužbu za genocid protiv Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu. „Stali da pomognu, stradali pod točkovima“ u lančanim sudarima na auto-putu kod Beograda.

INFORMER  –  „Šiptari napadaju“, tekst u kojem list navodi da će Albanci u februaru pokušati da osvoje sever Kosova.

KURIR  –  Pod naslovom „Tramp: Srbi su divan narod, želim da se sastanem s Vučićem“ list piše da američki predsednik SAD Donald Tramp želi da se sastane sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da je ambasadoru Srbije u Vašingtonu poručio da što pre organizuje susret.

DANAS   – „Ne da(vi)mo Beograd uz Sašu Jankovića“, Inicijativa podržala kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije. O nastavku previranja u Novoj Srbiji u tekstu „Velimir Ilić proziva poslanike svoje stranke“.

POLITIKA  –  „Čekam pravdu na Svetog Savu“, kaže lider Gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović u očekivanju odgovora prištinskog Apelacionog suda na žalbu povodom presude kojom je zbog navodnih ratnih zločina, osudjen na devet godina zatvora.

SRPSKI TELEGRAF  –  U tekstu „Bakterija iz mleka u kesama izaziva meningitis“ navode se rezultati ispitivanja uzoraka mleka koje je taj list list odneo u Zavod za mlekarstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.