U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 4. maj 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka, 4. maja, pišu o „verbalnim tenzijama“ izmedju zvaničnog Beograda i Skoplja i o odlasku Siniše Malog s mesta gradonačelnika Beograda.

ALO  –  „Albanci žele da izbrišu Vučića“, list piše o tome „šta se krije“ iza inicijative da se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću oduzme zahvalnica Preševa. „I državni vrh ispratio Sretena“, list piše o tome ko je bio na sahrani Sretena, najstarijeg brata u porodici Karić.

BLIC  –  U tekstu „VBA zaplenila arsenal oružja na putu za Skoplje“ list piše o saznanjima prošlonedeljnoj akciji VBA u Preševu i Bujanovcu. „Predlog zakona predat Skupštini“, o predlogu izmene Krivičnog zakonika koji su predali Fondacija „Tijane Jurić“ i dnevni list „Blic“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „U početku mi je Alija bio bliži od komunista“, intervju sa prvim predsednikom Republike Srpske i haškim zatvorenikom Radovanom Karadžićem. „Ćutanje EU opasnije od Haradinaja“, list prenosi stav premijera Srbije Aleksandra Vučića povodom pretnji iz Prištine.

DANAS  –  „Korać: Vulin da ne izaziva tih pola miliona gradjana“, potpredsednik u vladi Zorana Djindjića Žarko Korać o pozivu lidera Pokreta socijalista Aleksnarda Vulina za kažnjavanje učesnika demonstracija 5. oktobra 2000. godine. „Vučić: Mali od leta neće biti gradonačelnik“, o najavi premijera o promenama na čelu glavnog grada. „Nikolić odlazi iz Užičke 23“, list piše da aktuelni predsednik Srbije po isteku mandata napušta i rezidenciju u kojoj je živeo prethodnih pet godina.

INFORMER  –  List piše da je na stolu Talata Džaferije, novog predsednika parlamenta Makedonije, pored državne zastave i zastave EU, istaknuta i albanska zastava. Neverovatno ali istinito: Godišnje se ukrade saobraćajnih znakova za milion evra.

KURIR  –  „Rama valja drogu“, list piše da opozicija u Albaniji optužuje premijera Edija Ramu da dozvoljava šverc droge, a deo novca ulaže u medije. „Tito nije umro 4. maja“, tvrdi list.

POLITIKA  –  U tekstu „Udari na Beograd iz Prištine i Skoplja“, list piše o stavovima premijera Vučića i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o izjavama iz Makedonije i Prištine. „I operativci u civilu štite granicu od migranata“ o aktivnostima vojske i policije na zaštiti državne granice. „Mali odlazi u toku leta“, list piše o najavi premijera da Siniša Mali više neće biti gradonačelnika.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Čaura 23 dokaz da su gardisti ubijeni“, list piše o novim saznanjima o gardistima koji su 2004. godine ubijeni u vojnom objektu u Topčideru. „Vučić: Nećete me uplašiti niti cepati Srbiju“, o odgovoru premijera Aleksandra Vučića na izjave lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.