U trendu

Naslovna strana za nedelju, 22. januar 2017. godine

Dnevni listovi u izdanjima za nedelju pišu o jačanju odnosa Srbije i Kine, a teme su i inauguracija novog predsednika SAD Donalda Trampa, kao i sudbina Dejtonskog sporazuma za BiH.

ALO – „Sa Trampom neće više biti ratova“, o inauguraciji 45. predsednika SAD Donalda Trampa. Pod naslovom „Ne spremam se za mesto premijera“, intervju sa funkcionerkom SNS Zoranom Mihajlović. „Velja Ilića vaga izmedju Tome i Vuka“, list piše o tome kome će se nakloniti Ilić posle raskola sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

BLIC – Povodom stupanja na dužnost novog predsednika SAD Donalda Trampa „Upoznajte familiju Tramp“. Književnik Filip David za list kaže: „Ko se igra vatrom rata, opasan je piroman“. Pod naslovom „Stekao uslove za političk penziju“ list piše o sudbini aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića posle predsedničkih izbora.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srbija Kini strateški partner u regionu“, o otvaranju Kineske banke u Beogradu. Pod naslovom „Ne pišemo fantastiku zato što smo u njoj“, intervju s književnikom i prevodiocem Zoranom Živkovićem. „Za pet godina od Beograda do Budimpešte brzim vozom“, list piše da na proleće počinje rekonstrukcije pruge izmedju Madjarske i Srbije.

KURIR – „Slobin unuk proslavio 18. rodjendan“, list piše o rodjendanu unuka nekadašnejg predsednika Jugoslavije i Srbije i Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, kome je prisustvovao sadašnji šef socijalista Ivica Dačić.

POLITIKA – O sudbini Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH za listi govori bivša predsednica RS Biljana Plavšić, osudjena u Haškom tribunalu za ratne zločine: „Protiv Dejtona su bili oni koji su ga strvarali“. Razgovor sa slikarem Damjanom Djakovom: „Najveća smo kulturna scena u regionu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.