U trendu

Naslovna strana za nedelju, 5. maj 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama od nedelje, 5. maja, najviše pažnje poklanjaju napadu kosovske policije na Srbe iz Štrpca, protestima opozicije u Beogradu i posledicama sastanka lidera regiona održanom u Berlinu.

ALO – „Cirkus Kolorado pred Vučićevim vratima“, list izveštava o novom protestu opozicionog Saveza za Srbiju u Beogradu. „Za fiktivni brak u EU i do 30.000“, o tome da su mali oglasi puni ponuda za fiktivne brakove sa državljanima Evropske unije.

BLIC – „Slovenija i Severna Makedonija najviše profitirale od kosovskih taksa“, list pod tim naslovom donosi istraživanje o ekonomskim efektima carinskih barijera koje je Kosovo uvelo na robu iz Srbije i BiH. „Veruju da idu u bolji život a završe kao seksualno roblje“, o žrtvama trgovine ljudima u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – „Pendreci ROSU nas nisu uplašili“, tvrde Srbi iz Štrpca posle akcije kosovske policije. „Muku leče kanabisom sa crnog tržišta“, tekst o problemima ljudi u Srbiji koji kanabis koriste u medicinske svrhe.

KURIR – „Mira i Sloba nisu naručili nijedno ubistvo“, tvrdi u intervjuu za Kurir bivši premijer Savezne Republike Jugoslavije Momir Bulatović. „Makron pobesneo na Haradinaja“, pod tim naslovom list donosi detalje sa sastanka lidera regiona u Berlinu.

POLITIKA – „Pomirenje zahteva pročišćenje sećanja“, kaže u intervjuu za Politiku državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin. „Gužva iza rešetaka“, pod tim naslovom list donosi tekst o životu u zatvorima od Srbije do Amerike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)