U trendu

Naslovna strana za petak, 27. januar 2017. godine

Dnevni listovi u Srbiji na današnjim naslovnim stranama najviše pišu o položaju prosvetnih radnika na školsku slavu Savindan, lideru gradjanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliveru Ivanoviću koji je tri godine u pritvoru optužen za ratne zločine, kao i o izveštaju o Koridoru 10 i problemima u izgradnji auto-puta.

ALO – „Srpsko nebo brane migovi i rakete iz Belorusije“ o poseti premijera Srbije Aleksandra Vučića Minsku.

BLIC – „Državni sekretar Jablanović podneo ostavku“, ministar za rad Aleksandar Vulin tvrdi da u njegovom ministarstvu nema zaštićenih. „Načelnik policije i narko-diler zajedno idu na utakmice“, list piše da je načelnik policije u Novom Sadu Saša Barjaktarović prvi posetio Gorana Kovačevića na čije vozilo je ispaljeno više hitaca.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ubedjen sam u kraj ove farse“, lider gradjanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović piše za taj list iz pritvora u kojem se nalazi tri godine. O nedostatku kadrova u zdravstvenim ustanovama u Srbiji „Nedostaje čak 300 lekara“. „I septičke jame prete nalazištu u Vinči“, iz Muzeja grada Beograda tvrde da se otpadne vode slivaju u nalazište.

DANAS – „Umesto penala, Grcima 10 miliona evra odštete“, list piše o izveštaju o problemima na Koridoru 10 koji je medijima dostavio predsednik Nove Srbije Velimir Ilić. „Nerealan zahtev za isplatu jednokratne pomoći prosvetarima“, izjavio je u intervjuu za taj list ministar prosvete Mladen Šarčević. „Izjava Nikolića šovinistička i rasistička“, reakcije na izjavu predsednika Srbije da „Hašim Tači nije video nizak zid u životu“.

INFORMER – „Srbija dobija 12 migova i S-300?!“ list piše o razgovorima o realizaciji vojnotehničkog sporazuma premijera Srbije Aleksandra Vučića u Minsku.

KURIR – Lis piše da bivša državna sekretarka Medlin Olbrajt peti predsedniku SAD „Olbrajt preti Trampu muslimanima“.

POLITIKA – „U programu zaštite bilo više od 100 svedoka“, list piše da je kroz program zaštite svedoka prošlo oko 100 optuženih koji su odlučili da svedoče u korist države. „Ne verujem da će biti revizije“, nekadašnji zastupnik Srbije u sporu sa Bosnom i Hercegovinom Tibor Varadi smatra da najverovatnije BiH neće ponovo podneti tužbu protiv Srbije pred Haškim tribunalom. „Gorivo svake nedelje poskupljuje za oko dinar“, list piše o ceni derivata u Srbiji.

SRPSKI TELEGRAF – Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavljuje „Zatvorićemo mlekare koje truju narod“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.