U trendu

Naslovna strana za petak, 30. novembar 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od petka pišu o „seniorskim karticama“ za popuste  u Beogradu koje traže i ostali gradjani Srbije, kao i o ocenama izjave ambasadora Ukrajine u Beogradu o tome šta Rusija radi u Srbiji i na Balkanu.

ALO  –  „Pola vozača drogirano!“, list prenosi rezultate istraživanja kruševačke policije. „Iskaz male Jane ključni dokaz protiv Zorana?“, list piše da će tužilac saslušati ćerku ubijene pevačice Jelene Marjanović.

BLIC  –  „Samo MMR vakcina štiti od boginja“, piše navodi da je polovina dece u opasnosti. „Vučić bira izmedju dve žene“ kao kandidata za mesto gradonačelnika Beograda. „Jabuke već 120 dinara, biće još skuplje“ o ceni voća pošto su mraz, suša i grad smanjili rod za 40 odsto ove godine u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Holbrukove garancije oko Kosova spalio NATO“ o dokumentima koji su izmedju ostalog potrdjivala celovitost tadašnje Jugoslavije. „Ambasador Ukrajine dobio žuti karton“, opomene iz Ministarstva spoljnih poslova Oleksanderu Aleksandroviću. „Italija opet od Beograda traži osam remekdela“ o novom zahtevu iz Bolonje da se vrate slike koje je Jugoslavija dobila kao ratnu reparaciju.

DANAS  –  „Izdavači poriv pretvaranja Sajma knjiga u hipermarket“ – da li to treba da bude manifestacija kulturna ili komercije. „Vučiću potrebne i Brnabić i Mihajlović“ o razmiricama izmedju premijerke i potpredsednice Vlade. „Država nagradjuje napade na novinare“ – o stavovima Grupe „Protiv medijskog mraka“ povodom Medjunarodnog dana nekažnjivosti zločina nad novinarima.

INFORMER  –  „Zoran: Izaći ću u utorak“, osumjičeni za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, njen suprug Zoran preko advokata poručio familiji da će sledeće nedelje, posle saslušanja preostalih svedoka biti pušten iz pritvora. „grip ubica stiže  Srbiju“, piše list. „Traži da mu platimo čak 36,3 miliona“, list piše da je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković ove godine protiv Informera podneo milionske tužbe.

KURIR  –  „Kokeza tražio da igra za Srbiju, Muslin ga otkačio!“, o smenjivanju selektora fudbalskereprezentacije Slavoljuba Muslina. „Toma i Putin sutra tri sata oči u oči!“, predsednik Rusije Vladimir Putin uručiće sutra u Moskvi bivšem predsedniku Sbije Tomislavu Nikoliću Orden prijateljstva. 

POLITIKA  –  „Traže seniorske kartice za popuste kao u Beogradu“ penzioneri u Srbiji nezadovoljni što kartice dobijaju samo beogradski penzioneri. „Ukrajinski ambasador svadja Beograd sa Moskvom“, o upozorenju koje je izrečeno ambasadoru Oleksanderu Aleksandroviću da izjavama deluje van okvira Bečke konvencije. „Djoković posle decenije ispao iz prvih deset“ o tome da će teniser ovu godinu završiti na 11 mestu svetske liste. „Na severu Kosmeta 14.000 narkomana“ o ekspanzivnom porastu broja uživalaca droge.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Rusi poslali spisak od 15 ljudi“, koji u Srbiji spremaju ukrajinski scenario, piše list. „Zvezda junački u Londonu“, utakmica Crvena Zvezda-Arsenal završena rezultatom 0:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.