U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 26. novembar 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o podnetim prekršajnim prijavama protiv „organizatora protesta ‘Protiv diktature'“, saobraćajnim nesrećama kod Kovačoce i kod Uba, o promenama Ustava Srbije i o predstojećim beogradskim izborima.

ALO – List piše da je potpredsednica Vlade Srbije krenula u rešenje vlade „Zorana ruši vladu po nalogu Amera“.

BLIC – „Turski kriminalci masovno kupovali lažne srpske pasoše“ list piše da je „više od 300 turaka platilo od 2.000 do 10.000 evra za srpska dokumenta“. U intervjuu za list lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže „Ideja da DS stane iza nekog je nakaradna“. List piše o saobraćajnoj nesreći kod Kovačice „Sportistkinje stradale u udesu“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Dodik: Hoću da odvojim Srpsku bez rata“ naslov je intervjua za list predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Pod naslovom „Reprezentativke fitnesa stradale na raskrsnici“ list piše o nesreći kod Kovačice u kojoj su poginule tri osobe a jedna povredjena.

DANAS – U tekstu „EU nije nudila ništa za rešenje kosovskog pitanja“ sagovornici koji se bave evro integracijama i spoljnom politikom Srbije za list govore o tome da li bi „dozvola Srbije da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama uticalo na evropsku integraciju Srbije“. „Perić: Vlast pokušava da nas zastraši“ list piše o prekršajnim prijavama koje je podneo MUP protiv lica za koje sumnja da su organizovali protest „Protiv diktature“. Sagovornici lista iz Beograda i Prištine o Savetu za promociju mira Kosova i Srbije u tekstu „Aljbin Kurti: Pomirenje treba da traži agresor, ne žrtva“.

INFORMER – Pod naslovom „Tajkuni otimaju državu“ list piše o tome ko su ljudi koji hoće vlast u Srbiji.

KURIR – O protestu radnika Pošta Srbije „Vratite oteto ili totalni štrajk“. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar optužio farmaceutski lobi “ Znamo tačno ko finansira kampanju protiv vakcina“.

POLITIKA  – „Sudije i tužioci biraju sami sebe“ list piše da ostoje polemike oko promene Ustava u oblasti pravosudja, po kojima Narodna skupština neće više imati ovlašćenja u izboru sudija, zamenika tužilaca, predsednika sudova članova Visokog saveta sudstva. List piše o uspesima MUP-a u prvih 10 meseci ove godine u tekstu „Najviše oduzetih pištolja“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić: najbliži hoće da mi skinu glavu“ list piše da postoji raskol u SNS. Za list govori ministarka pravde Nela Kuburović „Kaznili smo 33 izvršitelja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.