U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 14. maj 2018.

Beogradski listovi na današnjim naslovnim stranama izveštavaju o otvaranju novog objekta Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu kome je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i o terorističkom napadu u Parizu.

ALO  –  „Nato nam i dalje ubija decu“, o izjavi predsednika Srbije Aleksandar Vučića o porastu obolelih od raka. „Milinko Cicmil novi ministar privrede“, o tome da taj biznismen odlazi u Vladu Srbije.

BLIC  –  „Potezi iz 2010. pečatirali koverat nezavisnosti“ Kosova, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Onkologije 2. „Do kada će lokalni šerifi da troše i da se bahate“, naslov je pod kojim list piše da su mnogi lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke „zreli za ‘rekonsturkciju’ naprednjaka“, jer njihovo ponašanje karakterišu „pretnje batinama, seksualno nasilje, mobing, korupcija, nepotizam, neracionalno trošenje budžetskih para“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Zbog dugova firmama blokada računa“ list piše da je pokrenut postupak prinudne naplate protiv 750 kompanija. „Kfor bi mogao da ode sa KiM“, kaže za Novosti komandant Kfora, general Salvatore Kuoči.

DANAS  –  „Napadač u Parizu čečenskog porekla“, o tome da je terorista koji je u Parizu ubio jednog a ranio četvoro ljudi poreklom iz ruske republike Čečenije. U autorskon tekstu koji list objavljuje pod naslovom „Čuvari ovakvog Kosova“, lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković optužuje Srpsku pravoslavnu crkvu da je medju krivcima za najveće nacionalne tragedije i da je „na sudbinskim raskršćima srpski narod žrrtvovala ‘carstvu nebeskom’ i gurala ga u najveće i nepotrebne pogibije“. „Vučić i HDZ ne mogu pomiriti Srbe i Hrvate“, kaže za list hrvatski pozorišni reditelj Oliver Frljić.

INFORMER  –  List navodi da britanski i američki špijuni skupljaju podatke o ubistvu Jelene Marjanović i Luke Jovanovića: „Spremaju haos preko Jelene i kantrimena“. „U Srbiji će se još dugo radjati deca sa deformitetima“ kaže lekar iz SAD, mikrohirurg Milan Stevanović.

KURIR  –  „Poskupljuje benzina u Srbiji“, o novom udaru na džep gradjana zbog krize u Iranu. O tome da deca postaju zavisna od igranja igrica: „Igrice nam od dece prave zavisnike“.

POLITIKA  –  „Prvi pacijenti za tri nedelje“, o otvaranju Onkologije 2 u Beogradu kome je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Svaki sekund u Srbiji mi je dragocen“, kaže za list proslavljeni košarkaški trener Željko Obradović.

SRPSKI TELEGRAF  –  O izjavi predsednika Aleksandra Vučića „Rak nas kosi zbog osiromšenog uranijuma“. List navodi da NATO želi da onemogući da Srbija postane najveća vojna sila u regionu „NATO: Sprečiti Srbiju da kupi pancir S1 i Uragan“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.