U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 5. februar 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od ponedeljka pišu o aktivnostima stranaka pred predstojeće beogradske izbore i o vakcinaciji protiv morbila.

ALO  –  „Jači smo od lenjivaca i kibicera“ list piše o jučerašnjem predizbornom skupu Srpske napredne stranke u Beogradu na kojoj je, izmedju ostalih, govorio i predsednik SNS Aleksandar Vučić. „Orić nam bira tužioce za ratne zločine“ list navodi da „bošnjačkog ratnog komandanta u Srebrenici Nasera Orića ‘guraju’ da bude drugi čovek srpskog tužilaštva za ratne zločine“.

BLIC  –  „Životi dece su ugroženi zbog ovih šarlatana“, naslov je teksta uz fotografije nekoliko javnih ličnosti protiv kojih su podnete krivične prijave zbog izazivanja straha od vakcinacije. „Nastavimo viziju Branka Pešića“, poručio je kandidat socijalista za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić. „Moj tim od 20 ljudi“, o tome koliko je ljudi u timu kandidata za gradonačelnika Aleksandar Šapić. „Ne bojimo se kibicera i lenjivaca“, kaže predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „O našim parama da odlučujemo sami“, citira list predsednika Demokratske stranke i kandidata za gradonačelnika Dragana Šutanovca.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Ukradeni kilovati vredni čak milijardu“, o tome ko najviše „pozajmljuje“ električnu energiju i zahtevu EPS-a za strožijim merama zbog kradje struje. „Incidentima ojadili FSS za 500.000 evra“, list piše da su od 2006. godine na adresu kuće fudbala stigle nebrojene kazne.

DANAS  –  „Javni servis je postao razglas Vučića i SNS“, o protestu više opozicionih stranaka ispred Radio-televizije Srbije. „DJB i Dveri su jedina poštena koalicija“, kaže prvi na listi „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“ i predsednik beogradskog odbora Dosta je bilo Vojin Biljić. „Pajtić: Šutanovac svojim potezima najviše pomaže režimu“, kaže bivši predsednik DS Bojan Pajtić.

INFORMER  –  List piše da „lekari upozoravaju da će od gripa da oboli oko 700.000 Srba“. Pod naslovom „Mladić osudjen nevin“ navode da je general Ratko Mladić, koji je osudjen u Haškom tribunalu, osudjen bez dokaza.

KURIR  –  „Srbija će spasti decu od droge“ za list govori ministarka pravde Nela Kuburović. List piše da na Vojnomedicinskoj akademiji „prave novu bešiku od tankog creva“. U intervjuu za list govori Mirjana Marković supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića u tekstu „Ko je i zbog čega ubio mog Slobodana“.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Amerikanci koče mir“, objavljen je razgovor sa zamenikom direktora Odeljenja za medjunarodne poslove Centralnog komiteta Radničke partije Koreje Ri Jong Coolom. „Pre 111 godina objavljena prva fotografija u ‘Politici’ „, list navodi da je prvu fotografiju objavio 5. februara 1907. godine.

SRPSKI TELEGRAF  –  List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doživeo „niz organizovanih napada za samo 36 dana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.