U trendu

Naslovna strana za sredu, 12. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovim stranama od srede bave se protestima u gradovima Srbije zbog izbornih rezultata, sumnjama u malverzacije u fondaciji supruge predsednika Srbije Tomislava Nikolića i odlukom predsednika SAD Donalda Trampa da potvrdi pristupanje Crne Gore zapadnoj alijansi.

ALO – „Montirani incident uvodi Srbiju u haos“, o dosadašnjem toku protesta „Protiv diktature“ i navodima pojedinaca u šta bi protest u budućnosti mogao da preraste. „Prljavi policajci završili iza rešetaka!“, o privodjenju prvog čoveka policijske uprave Šabac i još trojice šefova policije iz tog grada.  

BLIC – List pod naslovom „Inspektori zbog Dragičine fondacije češljaju klinike“ piše o istrazi o poslovanju fondacije supruge predsednika Srbije. O protestima list piše pod naslovom „Protesti širom zemlje: Dan 9“. Šef Nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel uoči posete Beogradu za list kaže: „Istrajte na hrabrim reformama“.

VEČERNJE NOVOSTI – Povodom protesta u Srbiji, list otkriva: „Ako se haos preseli u Skupštinu, slede izbori“. O poslovnom fijasku košarkaša Željka Rebrače list piše pod naslovom „Tržni centar čuvenog centra ide na doboš zbog dugovanja“. „Baka odbija milion evra da bi spasla ‘Mišović'“, o sporu oko placa na kom je KBC Dragiša Mišović.

DANAS – Lider Srpskog pokreta Obnove Vuk Drašković za list kaže „Drašković: Bes mladih razjarile tajne službe“. O razmimoilaženjima nemačkih partija SPD i CDU oko izdataka za odbranu, pod naslovom „NATO od Nemačke pravi vojnu supersilu“. „Promeniti sistem koji je izrodio Vučića“, o protestima u gradovima širom Srbije i izjavi poslanice Srpske napredne stranke (SNS) Ivane Stojiljković da će Aleksandar Vučić razgovarati sa predstavnicima studenata.

INFORMER – „Traže tuču pre Vaskrsa“, o protestima „Protiv diktature“ koji se održavaju u nekoliko gradova u Srbiji. „Srbijo ubi nas bela kuga“, list piše da na devet rodjenih, 15 osoba umre.

KURIR – „Trampov ultimatum Putinu“, list piše da je američki državni sekretar Reks Tilerson pretio Rusiji sukobima ako ne stane na stranu SAD protiv sirijskog predsednika Asada. „Studenti i dalje šetaju“, o prostetima u Srbiji.

POLITIKA – Pod naslovom „Velika akcija u Šabačkoj policiji“, list piše o hapšenju policajaca u tom gradu osumnjičenih za zloupotrebe. O špekulacijama o mogućim malverzacijama u fondaciji supruge predsednika Srbije „Uplate iz Emirata Fondaciji Dragica Nikolić kontroliše američka banka“. Prognozama MMF posvećen je članak pod naslovom „Doba niskih kamata će potrajati“.

SRPSKI TELEGRAF – „Zapalite Skupštinu“, o tvitovima poslanika Demokratske stranke Gorana Ješića. „Srbi bežite od Rusa da ne ginete u ratu“, list navodi da je to bila poruka senatora SAD Džona Mekejna tokom posete Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar