U trendu

Naslovna strana za sredu, 12. decembar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 12. decembra najviše pišu o tome da je Priština odustala od uvodjenja dodatnih mera protiv Srbije, o novom protestu u Beogradu zakazanom za subotu, 15. decembar, ali i o drugim društvenim temama.

ALO – Izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića list prenosi u tekstu „Vučić: Niko ne sme da napada novinare“. O mogućoj smeni lidera Dveri Boška Obradovića sa čela stranke list piše u tekstu „Boškića izbacuju iz Dveri“.

BLIC – List piše da je „Blic“ fondacija donirala opremu vrednu 110.000 evra Opštoj bolnici u Boru u tekstu „Borska bolnica u novom ruhu“. O tome da Priština nije donela nove mere protiv Srbije list piše u tekstu „Haradinaj odložio nove mere“. O učešću fudbalskog kluba Crvena zvezda u Ligi Šampiona u tekstu „Evropsko čudo sa ‘Marakane'“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ramuš odložio mere, pa napao Mogerinijevu“, tekst u kojem list piše da privremene institucije u Prištini nisu objavile novi paket protiv Srbije. List piše da policija istražuje zločin u Staroj Pazovi pod naslovom „Ubistvo starca otkriveno tek posle tri dana.

DANAS – „Državni nedeljnik osporava dokaze za ubistvo Ćuruvije“, list piše da Ilustrovana politika nastavlja opstrukcije, relativizuje činjenice, vredja i crta mete na članovima Komisije za istraživanje ubistava novinara. „Vlast da obezbedi uslove za fer izbore“, o zahtevima opozicije uoči novog protestnog okupljanja u subotu.

INFORMER – „Hoće haos po svaku cenu, spremaju upad u RTS“, o novom protestu opozicije zakazanom za subotu, 15. decembar. Predsednik Udružena „Efektiva“ Dejan Gavrilović za list kaže „Izvršitelji otimaju stanove, a onda nameštaju licitacije i prodaju ih za 30 odsto cene“.

KURIR – Izjavu direktorke Studija B Ivane Vučićević o napadima na novinarku te televizije Barbaru Životić list prenosi u tekstu „Lupiću šamar Sergeju kad god ga vidim, zbog njega Barbari prete ubistvom“. „Zvezda bez proleća u Evropi“, o porazu Crvene zvezde od PSG-a.

POLITIKA – List najavljuje tekstove pod naslovima „Srbija gubi slučajeve ratnih zločina zbog štetnih sporazuma sa Hrvatskom i BiH“, „Velika Britanija moli EU za što bolje uslove bregzita“, „Priština ne uvodi nove mere protiv Beogada“.

SRPSKI TELEGRAF – „NATO sprema akciju Klin“, list piše da ta vojna alijansa sprema plan kako bi pokvarila odnose Srbije i Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.