U trendu

Naslovna strana za sredu, 24. januar 2018. godine

Dnevne novine u Srbiji na naslovnim stranama za sredu, 24. januar pišu o pitanju Kosova, zatvorskoj kazni za državljane Hrvatske osudjene zbog nereda na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda – Partizan i drugim društvenim i političkim temama.

BLIC  –  „EU traži granice sa Kosovom, kako da ih povučemo“, list piše o tome da Srbija ne može u EU bez rešenja pitanja Kosova. „Huligani priznali, idu u zatvor do šest meseci“, o tome da su se Hrvati uhapšeni zbog nereda na derbiju Crvena zvezda – Partizan nagodili sa Tužilaštvom u Beogradu da zatvorsku kaznu služe u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Standardi konkursa poznati za dve nedelje“, o izgradnji stanova za pripadnike sektora bezbednosti.

DANAS  –  Pod naslovom „Samo da se Beograd oslobodi ove pošasti“, razgovor sa predsednikom žirija za NIN-ovu nagradu Božom Koprivicom. „Nema vanrednog Sabora SPC zbog Kosova i Metohije“, rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej za Danas.

KURIR  –  „Ubica danima pratio Olivera“, o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. 

ALO  –  Edvard P. Džozef sa Džon Hopkins univerzitete objavio tekst pod naslovom „Ubistvo bi moglo da bude baš ono što je Kosovu bilo potrebno“, čime je jasno ukazao na to kome odgovara smrt srpskog opozicionog lideta (Olivera Ivanovića) – piše list.  Alo na naslovnoj strani piše: Popović i Karleuša o Beoviziji – RTS opet baca pare na gluposti.

INFORMER  –  U tekstu „Papa u julu stiže u Srbiju“ list piše da je poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja diplomatskim kanalima poslao pismo Vladi Srbije i Srspkij pravoslavnoj crkvi u kome je izrazio želju da poseti Srbiju 12. jula.

POLITIKA  –  „Veliki danak malih boginja“, list piše o stepenu ugroženosti stanovništva od morbila. „SAD smatraju da bez njih nema trajnog mira na Kosovu“, list piše o reakcijama na bezbednosnu situaciju na Kosovu posle atentata na lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Patrijarh odlikovao Grka koji je odbio da nas bombarduje“, Srpska pravoslavna crkva dodelila ordenje francuskom humanitarcu Arnou Gujonu i Grku Marinosu Ricudisu koji je kao mornarički oficir odbio da učestvuje u agresiji na Saveznu republiku Jugoslaviju 1999. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.