U trendu

Naslovna strana, za utorak 11. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama pišu o tome da studenti ne odustaju od protesta koji su ušli u drugu nedelju i da vlast sprema odgovor na proteste.

ALO – List piše da je jedan od organizatora protesta u Srbiji Vladica Stanković koji je bio telohranitelj bivšeg ministra finansija Mladjana Dinkića „Dinkićev telohranitelj vodja protesta“.

DANAS – „Traži se smena političke elite na čelu sa Vučićem“, o usaglašenim zvaničnim zahtevima učesnika protesta koji se održavaju u gradovima Srbije. „Novac samo glasilima bliskim SNS“, o kritikama medijskih udruženja i asocijacija na račun finansiranja medija na lokalu. „Srpski izbori narušavaju demokratiju“, povodom redakcijskog komentara u Njujork Tajmsu.

BLIC – „Ključni svedok protiv Haradinaja“, o svedočenju nastradalog Albanca Kujtima Beriše protiv braće Haradinaj. „Srbija garant stabilnosti“ o poseti američkog senatora Džona Mekejna. „Studenti ne odustaju, dan osmi“, o „protestima protiv diktature“ koji se svakodnevno održavaju u Beogradu i više gradova Srbije od 3. aprila.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srbija će ostati vojno neutralna“, o tome da je premijer Aleksandar Vučić tokom susreta sa američkim senatorom Džonom Mekejnom potvrdio kurs Srbije. „Pazarci strepe od muških Kubanki“, o tome da zaraženi transvestiti seju strah. „Pobuna u Šidu zbog migranata“ o sukobu meštana i azilanata u ovoj sremskoj varošici.“Od Uskrsa i skupovi podrške Vučiću?“ o tome da se spremaju skupovi sa kojih treba da se pošalje poruka o poštovanju izborne volje gradjana.

INFORMER – List piše da je lider SPO, stranke koja podržava SNS, Vuk Drašković podržao spontane proteste „Vuk zabio nož u ledja Vučiću“.

KURIR – Pod naslovom „Deco, niko ne sme da vas dira!“ povodom protesta u Srbiji za list govori predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

POLITIKA – „Vlasnici strani, a dugovi državni“ list navodi da su kompanije u privatnom vlasništvu stigle na dnevni red Vlade Srbije i da će biti biti pojačana kontrola deviznih plaćanja. Pod naslovom „Kradljivci mesa na stočnom groblju“ list piše da tokom noći nestaju ostaci uginulih životinja i da niko ne može da potvrdi da se kasnije ne pojavljuju u potrošnji.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Moraju pasti!“ list postavlja pitanje da li su slučajno organizovani protesti u Beogradu, Budimpešti i Moskvi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.