U trendu

Naslovna strana za utorak, 14. mart 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najveću pažnju posvećuju situaciji na Balkanu, poseti premijera Aleksandra Vučića Sarajevu i potencijalnim opasnostima od ekstremista, ali i predsedničkim izborima zakazanim za 2. april.

ALO – Pod naslovom „Lukina glava ucenjena na 600.000 evra“ o tome da je posle ubistva Slobodana Šaranovića crnogorsko podzemlje ponudilo nagradu za ubistvo Luke Bojovića u španskom zatvoru.

BLIC – „Ekstremisti spremaju reprizu Potočara“, o upozorenju koje su bezbednosne službe uputile premijeru Aleksandru Vučiću pred posetu Sarajevu. „Spisak 27 kompanija koje žele aerodrom ‘Nikola Tesla'“, naslov je pod kojim list „otkriva“ zainteresovane za kupovinu aerodroma u Surčinu.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srbija stabilna, Albanci fitilj za čitav Balkan“, o ključnim porukama srpskog Saveta za nacionalnu bezbednost. „Hrvatska se posle tužbe odriče NDH (Nezavisne države Hrvatske)“, o tome da je posle podizanja grupne tužbe Srba i Jevreja u Čikagu protiv Hrvatske Zagreba poručio da današnja Hrvatska nije sledbenica ustaške države. List piše da će do decembra doći do velikog pomaka u zdravstvu Srbije „Zaposlenje i obuka za 600 lekara“.

DANAS – „Niti sam čitao knjigu niti me podučava Popović“, o odgovoru Luke Maksimovića, (Ljubiše Preletačevića Belog) na navode portala naklonjenih premijeru i predsedničkom kandidatu vladajuće koalicije Aleksandru Vučiću da je pokret „Sarmu probo nisi“ nastao po knjizi bivšeg vodje otpora Srdje Popovića „Mustra za revoluciju“. „Vrata EU uvek otvorena za Beograd“, o poruci ministra spoljnih poslova Italije Andjelina Alfana pred dolazak u Srbiju.

INFORMER – List piše da je Srbija pokrenula veliku diplomatsku ofanzivu i da će se posle današnjeg susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel premijer Srbije Aleksandar Vučić sresti u narednih 20 dana sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom „Vučića dočekuju i Angela i Putin“.

KURIR – O predsedničkom kandidatu Luki Maksimoviću koji je stvorio lik Ljubiše Preletačevića Belog „Beli jači od Jakovića, Vuka i Šešelja“.

POLITIKA – „Za aerodrom u Beogradu stiglo 27 ponuda“ o tome koje kompanije su zainteresovane za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“. „Preletačević preleteo RIK“ o tome da je RIK za kandidata na predsedničkim izborima proglasio Luku Maksimovića poznatijeg kao Ljubiša Preletačević. „Vlasi ranjen u pucnjavi, napadač uhapšen“ list piše da je advokat Azem Vlasi izjavio da je ranjen u naručenom atentatu.

SRPSKI TELEGRAF – „Tajni snimci Šarićevog klana“ list objavljuje transkripte razgovora Darka Šarća sa njegovim saradnicima, tajkunima i političarima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.