U trendu

Naslovne strane za 24. avgust 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrak, 24. avgust, najviše pišu o smirivanju tenzija izmedju Srbije i Makedonije, o želji Kosova da bude primljeno u Unesko kao i brojnim aferama prisluškivanja koje su u Srbiji ostale bez epiloga.

BLIC  –  Pod naslovom „Palili su naše svetinje, ne mogu sada da ih čuvaju“, list piše o razlozima zbog kojih Kosovo ne treba da bude primljeno u Unesko. Tekst o normalizaciji odnosa Srbije i Makedonije posl povlačenja srpskog ambasadora iz Skoplja pod naslovom „Pomirenje u pet tačaka“.

ALO  –  „Glumio je Majku Terezu, mufljuz“, list napada predsednika opozicionog Pokreta slobodnih gradjana Sašu Jankovića navodeći da je u vreme kada je bio zaštitnik gradjana službeni džip platio 30.000 evra i kupio automobil svojoj supruzi.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Tenzije smanjene, ostaju razlike o pitanju Kosova“, o razgovoru predsednika Srbi Aleksandra Vučića i premijera Makedonije Zorana Zaeva posle podignutih tenzija izmedju dve zemlje. „Ako pitaju za trudnoću, kazna i do 1, miliona dinara“, list piše o sadržini Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.

DANAS  –  „Vučić živi u atmosferi iz drame Balkanski špjun“, list piše da su brojne afere prisluškivanja o kojima se govorilo u javnosti, ostale bez epiloga. „Jačanje kulta ličnosti umesto kulta države“, list prenosi reagovanja javnih ličnosti na kačenje slika predsednika države u kasarnama Vojske Srbije. O srpsko-makedonskoj krizi list piše pod naslovom: „Nevešto izrežirana predstava za javnost“.

INFORMER  –  „Rat brzoj vožnji“, list piše da je policija za dva dana napisala 5.000 kazni za brzu vožnju.

KURIR  –  „Stefanović novi predsednik naprednjaka“, list piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da ga na mestu predsednika Srpske napredne stranke zameni aktuelni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. „Firmi brata Ane Brnabić milioni od državnih poslova“, list piše da je moguće da je premijerka u sukobu interesa.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Saglasnost u pet tačaka“, o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Makedonije Zorana Zaeva. „Euleks ćutao o kriminalu u kosovskom vrhu“, citira list bivšeg funkcionera Misije Euleks na Kosovu Andree Kapusela.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Srbiji spremali krvavi prevrat“, list piše da „Zapad“ želi da spreči izgradnju Turskog toka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.