U trendu

Naslovne strane za 30. april, 1. i 2. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama prazničnih trobroja za 30. april, 1. i 2. maj 2022. godine, najviše prenose intervjue sa političarima, glumcima, lekarima, a pišu i o novom naoružanju i radničkim pravima.

ALO – U prazničnom izdanju povodom Praznika rada list prenosi izjavu ministarke za rad u tehničkom mandatu Darije Kisić „Država je uvek uz Radnike“. O ubistvu vlasnika kafića na Novom Beogradu „Kamere snimile ubistvo navijača“.

BLIC – O prikazu najnovijeg naoružanja Vojske Srbije u subotu na aerodromu u Batajnici „Migovi, panciri, dronovi i moćni kineski raketni sistem FK-3“. Funkcioner vladajuće partije Miloš Vučević kaže „SNS će uvek biti odgovorna, državotvorna stranka“.

VEČERNJE NOVOSTI – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže „Da je neko drugi na Vučićevom mestu, do sad bi ga slomili“. Reditelj Ljubiša Ristić u prazničnom prvomajskom broju navodi „Proleteri su danas izbeglice i nezaposleni“.

DANAS – Povodom odlaganja obraćanja naciji predsednika Srbije na sedam dana „Proruska vlada vodi u ekonomsku izolaciju“. Glumac Goran Bogdan kaže „Političari nas prodali za kikiriki, a mi opet glasamo za njih“. Član Radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić ocenio „Desničari su šljam na koji institucije ne raguju“.

INFORMER – O energetskoj krizi posle sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini „EU, ipak, plaća gas u rubljama“. List prenosi izjavu glavne urednice ruske televizije RT Margarite Simonijan „Vladimir Putin je spreman na sve“.

KURIR – Naslovnu stranu posvećuje sportskim i estradnim temama, a pored ostalog za list govori trener košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić „Kako sam zaradio nadimak Kari“.

NOVA – „Ekonomski tigar“ sa minimalnom zaradom najnižom u Evropi „Pet najvećih muka radnika u Srbiji“. Prenosi i ocenu profesora političkih nauka na Univerzitetu u Zagrebu Dejana Jovića „Ako bude doveden do zida, Vučić će se odlučiti za Zapad“.

POLITIKA – Povodom Praznika rada tema „Ima li u kapitalizmu mesta za radnička prava“. Direktor kancelarije SZO za Srbiju Fabio Skano ocenio „Srbija poseduje kapacitet za proizvodnju RNK vakcina“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o istrazi protiv Darka Šarića, osumnjičenog za šverc narkotika i teška krivična dela „Političar se slikao s parama koje je uzeo od Šarića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.