U trendu

Naslovne strane za četvrtak 10. oktobar 2019. godine

Dnevne novine izdanja za četvrtak, 10. oktobar 2019. godine, na naslovnim stranama pišu o razgovorima vlasti i opozicije u kojima posreduje Evropski parlament, o štrajku taksista u Beogradu, zabrani ulaska na Kosovo Crvenoj zvezdi i o drugim temama.

ALO  –  „Putinova supertajna grupa 29155 seje strah po Americi“, list piše da takva tajna služba želi da destabilizuje zapadne zemlje, pozivajući se na  pisanje tamošnje štampe.

BLIC  –  „Zvezdi zabranjen ulazak na Kosovo“, o zabrani ulaska Crvenoj zvezdi na Kosovo koja je u Zvečanu trebalo da odigra utakmicu sa Trepčom. „Prva sudjenja u obnovljenoj Palati pravde od novembra“, intervju sa predsednikom Višeg suda Aleksandrom Stepanovićem.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Kazne i zbog prekoračenja od 0,45 kilometara na čas na auto-putu“, o postavljanju kamera na trasi Beograd-Niš.

DANAS  –  „Tadić: Došao sam da ljudima iz EU kažem da ovo nije dijalog“, o sastanku vlasti i opozicije sa predstavnicima Evropskog parlamenta. „Sinod SPC amortizuje nezadovoljstvo vladika“, o nezadovoljstvu arhijereja odlikovanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

INFORMER  –  „Hrvati 28 godina kriju ubice moga oca“, ispovest Ognjena Amidžića koji podseća da je njegov otac Zoran, novinar RTS, ubijen početkom rata na Baniji, sa još trojicom kolega.

KURIR  –  „Dačićev pajtos se izvukao za aferu ‘banana'“,list piše da je Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta, tada ministra policije, Ivice Dačića, oslobodjen optužbe da je dostavaljao informacije ljudima Darka Šarića, osudjenog za šverc nekoliko tona kokaina.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Rat Ane i Zorane“ list piše o sukobu premijerke Ane Brnabić i ministarke Zorane Mihajlović povodom štrajka taksista.

POLITIKA  –  „Politika i blokade“, o štrajku taksista i reakcijama vlasti. „Priština zna da će izgubiti ukoliko dodje do glasanja u Interpolu“, intervju sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.