U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 15. avgust 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o odluci Severne Makedonije da ne isporuči bivšeg pripadnika OVK-a Srbiji Tomora Morinu zbog sumnje da je izvršio ratne zločine, o sudjenju bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za nedozvoljene polne radnje kao i o završetku deonice autoputa od Obrenovca do Čačka.

ALO  –  „Traže se radnici svih profila“, list piše da gotovo da nema trafike, trgovinskog lanca, prodajnog objekta, putarskog gradjevinskog preduzeća koji ne vape za radnicima, a da sindikati odgovaraju da je jedini način da se zadrže radnici povećanje plata.

BLIC  –  U tekstu „Advokati pomogli Jutki da izbegne ročište“ o novom odlaganju sudjenja bivšem predsedniku opštine Brus, optuženom za seksualno uznemiravanja, i pored premeštanja procesa u kruševački Osnovni sud. O novoj deonici autoputa ka Jadranu, čije se otvaranje najavljuje za vikend, pod naslovom „Od Obrenovca do Čačka za 45 minuta“. 

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Otrov pliva Moravicom“, u Ivanjici proglašena vanredna situacija pošto je u reku Moravicu iscureo mazut. „Srbima sekao ruke, sud ga oslobodio“, Vrhovni sud Severne Makedonije potvrdio je odluku skopskog krivičnog suda da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine Srbiji zbog sumnje da je počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji.

DANAS  –  „Predvidjam da će Savez za Srbiju bojkotovati izbore“, kaže potpredsednik Narodne stranke i šef odbornika SzS u Skupštini Beograda Nikola Jovanović. Pod naslovom „Država u julu platila 4.500 praznih mesta u avionima Er Srbije“ list iznosi podatke o subvencionisanim linijama sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“. 

INFORMER  –  Tekst o utakmici Crvena  zvezda – Kopenhagen „Oni su narodni heroji“.

KURIR  –  „Neverovatno: Zvezda juri ka 100.000.000. evra“,  list piše da ogroman novac čeka Crvenu zvezdu posle pobede u Kopenhagenu.

SRPSKI TELEGRAF  –  Razgovor sa pripadnicama jedinice Kobra koje će biti Ispred zgrade Predsedništva „Čast mi je da branimo predsednika“. Pod naslovom „Tramp: rok za podelu Kosova 25. 8. 2020. posle toga dolazim u Srbiju“, piše da američki predsednik Donald Tramp želi da se do tada reši kosovsko pitanje

POLITIKA  –  Pod naslovom „Očekujemo dalji razvoj ekonomskih odnosa“ list donosi intervju sa japanskim ministrom spoljnih poslova Taroom Konoom uoči posete Srbiji. „U Srbiji se popije 5,5 miliona kutija sedativa godišnje“, o sve češćoj zloupotrebi antidepresiva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.