U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 18. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 18. maj 2023. najviše pišu o lažnim dojavama o bombama koje je dobilo 115 škola u Beogradu i protestu poljoprirednika širom Srbije.

ALO – „Srbi krenuli peške s Kosova da podrže Vučića“, piše list pred miting u Beogradu 26. maja. „Imamo natprosečno pismenu decu“, o podacima navodnog istraživanja.

BLIC – List piše da Brisel i Vašington razmatraju novi plan za pregovore Beograda i Prištine, u tekstu pod naslovom: „Zapad kuva „Dejton 2″ za Kosovo“. „Jokić i ‘prebijen’ držao čas Lejkersima“, o nastupu NBA kušarkaša Nikole Jokića.

VEČERNJE NOVOSTI – „Lažne bombe detoniraju psihološko ratovanje“, o tome da je 115 škola u Beogradu primilo lažne dojave o bombama. „Dupli izbori u septembru“, o scenariju za političku scenu Srbije.

DANAS – „Višesatne blokade puteva, ratari spremni za Beograd“, o protestima poljoprivrednika. „Janko Tipsarević sa ATP liste na listu naprednjaka“, o tome da se nekadašnji teniser učlanio u Srpsku naprednu stranku.

INFORMER – „Hejteri postaju sve ekstremniji“, o izjavama političara opozicije. „Srbin heroj“, o srpskom državljaninu koji je iz poplava u Italiji spasao majku i dete.

KURIR – List je celu naslovnu stranu posvetio intervjuu sa majkom devojčice ubijene u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu „Krvava bajka 21. veka“.

NOVA – List piše o tome kako izgledaju pripreme za „kontramiting 26. maja“ u Beogradu, u tekstu pod naslovom: „Plaćaju, prete i ucenjuju“. List piše da poljoprivrednici nastavljaju proteste i da ne odustaju od dolaska u Beograd, u tekstu pod naslovom: „Da se digne kuka i motika“.

POLITIKA – List piše da nema kraja gaženju Briselskog sporazuma, u tekstu pod naslovom: „Berlin bi da pravi ZSO sa ‘srpskim ikebanama'“. „Lažne dojave o bombama u 115 škola u Beogradu“, o anonimnim porukama školama.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučiću ostao samo narod, zato će se 26. pisati istorija“, o najavama da će predsednik SNS Aleksandar Vučić napustiti tu stranku i osnovati novi pokret. „Putin kreće u akciju ‘Kiša'“, o ratu u Ukrajini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.