U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 19. maj 2022. godine

Beogradska dnevna štampa na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 19. maj piše da je pronadjeno telo nestalog mladića Mateja Periša, o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija a bavi se i drugim temama.

ALO – List o sakrivanju identiteta onih koji upućuju lažne dojave piše u tekstu „Teroristi koriste TOR i VPN da sakriju lažni identitet“. List piše o tragičnom epilogu potrage za mladićem iz Splita Matejom Perišem u tekstu pod naslovom „Dunav izbacio Matejevo telo“.

BLIC – O kandidatima za predsednika Vlade Srbije, list piše. „Četiri kandidata u trci za premijera – U igri Brnabić, Mali, Vučević i Djurić“. O dojavama o bombama: „‘Bombaši prete čak i bolnicama“.

VEČERNJE NOVOSTI – O sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske pravoslavne crkve: „Vučić otkrio vrhu SPC sa čim se suočava – Sledi najteže vreme još od 1945. godine“. O dojavama o bombama u bolnicama: „Teroristi ne daju mira ni bolesnicima“.

DANAS – List o dojavama o bombama u Srbiji, piše: „Europol: Srbija nije tražila pomoć oko ‘bombaša'“. O poskupljenju struje: „Režim blizu odluke da podizanjem cene struje sanira gubitke Elektroprivredi Srbije: Vlast poskupljuje struju umesto da popravi EPS“.

INFORMER – „Užasan pritisak na Srbiju“ – o porukama sa sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija. „Nadjen Mateja Periš“ – u Dunavu pronadjeno telo maldića iz Hrvatske, koji je pre 139 dana nestao u Beogradu.

KURIR – List o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vrha Srspke pravoslavne crkve pišu u tekstu „Važne poruke predsednika i patrijarha“. „Pronadjeno telo Mateje Periša“, o mladiću iz Splita koji je nestao u Beogradu pre 139 dana.

NOVA – List piše: „Vučić preko Velikog Trnovca odlaže sankcije Rusiji“. Evroposlanici o Srbiji zbog neuvodjenja sankcija Rusiji: „Zbog stava o Ukrajini, predlažu da nam Evropa uskrati novac“.

POLITIKA – List o pronalasku nestalog Splićanina Mateja Periša piše: „Tragičan kraj potrage za mladićem iz Hrvatske“. O zahtevu Kosova i Metohije o učlanjenju u Savet Evrope: „Ko će zakočiti Prištinu na putu ka Savetu Evrope“.

SRPSKI TELEGRAF – „Razvod od Rusije koštaće EU 300 milijardi evra“, list piše o odnosima EU i Rusije, zbog invazije te države na Ukrajinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.