U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 19. septembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 19. septembar, pišu o slučaju kompanije za matične ćelije u Švajcarskoj „Krio Sejv“, dvodnevnoj poseti premijerke Srbije Ane Brnabić Nemačkoj i sastanku sa kancelarkom te zemlje Angelom Merkel, o prihvatanju posredovanja evropskih parlamentaraca u dijalogu vlasti i opozicije.

ALO  –  „Albanci priznali: Kosovo je Srbija“, list navodi da je Kosovo u udžebnicima geografije za osnovce na toj teritoriji predstavljeno kao deo Srbije. „Ko ne nosi firmirane patike dobija batine“, list piše o aplikaciji Skener za čitanje bar kodova koja „omogućava da se na mobilnim telefonima dodje do informacija o odredjenoj robi“.

BLIC  –  „Matične ćelije dece iz Srbije prebačene u Poljsku“ o slučaju kompanije „Krio Sejv“ u Švajcarskoj.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Nema roka za Kosovo i ulaz u Evropsku uniju“ o sastanku premijerke Ane Brnabić sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu. „Gas preko Bugarske do januara“ o početku gradnje „Balkanskog toka“.

DANAS  –  „Lutovac: Ima smisla dijalog uz učešće EU“ predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac o posredovanju evropskih parlamentaraca u dijalogu izmedju opozicije i vlasti. „Ministarstvo izbrisalo Štrabag sa spiska poslodavaca ‘na crno'“, o tretmanu kompanije koja je radila rekonstrukciju Trga Republike u Beogradu.

INFORMER  –  „Nemci i Španci zaratili oko Kosova“, list piše o tome ko će voditi dijalog Beograda i Prištine. „246 roditelja tužili lekari jer nisu vakcinisali decu“, list navodi da su lekari od početka godine tužili 246 roditelja jer su odbili da vakcinišu decu MMR vakcinom.

KURIR  –  „Došlo je vreme za nove investicije Nemačke u Srbiji“, list piše o sastanku premijerke Ane Brnabić i nemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu. „Bajern prejak za Crvenu zvezdu“, list piše da je Crvena zvezda na jučerašnjoj utakmici u Minhenu poražena sa 3:0 od Bajerna.

POLITIKA  –  „Nemačka neće postavljati rokove u vezi sa Kosovom“ o sastanku premijerke Brnabić i nemačke kancelarke Merkel. „Milorad Dodik: Aktiviraćemo pravo naroda na samoopredeljenje“ o posledicama Programske deklaracije Stranke demokratske akcije u Bosni i Hercegovini.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Nudili mi da izdam Vučića“, za list kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. „U ratu Putina i Trampa stradalo bi 100 miliona ljudi“, list navodi da su istraživači sa Prinstona napravili simulaciju sukoba SAD i Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.