U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 20. april 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 20. april 2023. godine najviše pišu o zahtevima da Srbija uvede sankcije Rusiji, o godišnjici potpisivanja Briselskog sporazuma, o narednom susretu kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali pišu i o drugim aktuelnim političkim i društvenim temama.

ALO – „Jezivi pritisci da uvedemo sankcije Rusiji“, list prenosi zahteve Zapade za uvođenje sankcija i u podnaslovu piše o izjavi predsednika Srbije „I Švedska posebno insistira na sankcijama, ali nas mora neko da razume“.

BLIC – O policijskoj akciji „Kraljevo regrutni centar za plaćene ubice“.

VEČERNJE NOVOSTI – O predlogu novog zakona „REM piše kazne za televizije“. List piše o viznoj liberalizaciji za Kosovo „Kosovski geto za Srbe, sada i zvanično“.

DANAS – O zahtevu direktora PIO fonda da nadležni reaguju na karikaturu u tom listu „Naprednjaci se ponovo svađaju sa karikaturama“. List donosi analizu o narednom sastanku Vučića i Kurtija početkom maja „Opet o sporazumu iz Ohrida“.

INFORMER – O desetoj godišnjici potpisivanja Briselskog sporazuma i odbijanju Prištine da formira ZSO, pod naslovom „Zapad nas već deset godina laže za ZSO“.

KURIR – Pod naslovom „Udarac Zviceru“, o hapšenju plaćenika u Kraljevu da ubijaju za kavački klan.

NOVA – O desetoj godišnjici potpisivanja Briselskog sporazuma pod naslovom „Dometi ‘pobede od 5:0′“.

POLITIKA – List piše da je izgubljen izveštaj Saveta Evrope o bombardovanju 1999. godine, pod naslovom „NATO otrovima zagadio sedam evropskih država“. O dešavanjima u Kartumu „Sudanci beže iz glavnog grada, stranci u klopci“.

SRPSKI TELEGRAF – O zahtevu ministra spoljnih poslova Švedske Tobijasa Bilstrema da Srbija uvede sankcije Rusiji „Najveći pritisak na Vučića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.